TNG
Kurs för dig som vill lära dig grunderna i fördomsfri rekrytering

Kursstart i november! Lär dig grunderna i fördomsfri rekrytering

Premiären för vår första öppna kurs i fördomsfri rekrytering närmar sig med stormsteg – och än finns lediga platser kvar! Kursen hålls i Göteborg 14/11 och Stockholm 15/11 och riktar sig till alla som vill lära sig mer om hur man rekryterar fördomsfritt, kompetensbaserat och objektivt. Ett tillfälle du inte vill missa!

Dagens arbetsmarknad ställer tuffare krav än någonsin på dig som rekryterar. Visste du till exempel att 76 % bland jobbsökare redan i platsannonsen vill få information om utvecklingsmöjligheter? Eller att hela 84 % tycker rekryteringsprocesser ofta tar för lång tid?

TNG:s kandidatundersökning 2018 visade även att fördomsfri rekrytering är en trend som får allt starkare fäste bland jobbsökarna. 90 % kan tänka sig att söka ett jobb där deras och alla andras ansökningar hanteras fördomsfritt. 49 % tycker det är bra med anonyma ansökningar, 53 % är positiva till att inte skicka med något foto och 60 % söker gärna jobb utan att uppge sin ålder.

Få konkreta verktyg för att rekrytera fördomsfritt. På riktigt.

Trots att vi ser ett stort intresse kring fördomsfri rekrytering bland såväl jobbsökare som andra företag märker vi att många saknar kunskap om vad fördomsfri rekrytering egentligen innebär och hur man i praktiken tillämpar det. Hela vägen från kravprofil och platsannons till urval och intervjumetodik.

Därför slår vi nu upp portarna till en helt ny utbildningsverksamhet, där vi delar med oss av konkreta verktyg och metoder för att hjälpa fler att rekrytera fördomsfritt. Allt för att vi tillsammans långsiktigt ska kunna skapa en mer hållbar arbetsmarknad där vi bättre tar tillvara på all kompetens.

Öppen kurs i fördomsfri rekryteringsmetodik

På vår kurs Fördomsfri rekryteringsmetodik 101 täcker vi in det mesta som rör en fördomsfri rekryteringsprocess.

Under en fullspäckad förmiddag går vi igenom vad du bör tänka på för att undvika medvetna och omedvetna fördomar, hur en fördomsfri rekryteringsprocess ser ut samt hur du tar fram en fördomsfri kravprofil och platsannons. Du får även lära dig kompetensbaserad och fördomsfri intervjumetodik och hur du undviker direkt och indirekt diskriminering.

Som deltagare får du en helhetsbild av metoden, samt verktyg och tips för att hitta medarbetare objektivt och fördomsfritt redan när du är tillbaka på kontoret. Dessutom är kursen ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter och utbyta kunskap och erfarenheter med branschkollegor!

Praktisk information

Längd: 5 timmar
Tid: 8:30–13:30, inklusive lätt lunch och kaffe
Datum: Onsdag 14 november (Göteborg), torsdag 15 november (Stockholm)
Plats: TNG:s lokaler i Göteborg och Stockholm
Pris per deltagare: 4 300 kronor (exkl. moms)

Observera att anmälan är bindande.