Sök

Vår digitala searchmetodik

Så här hittar vi din nästa stjärna!

Många av våra kunder undrar hur vi lyckas hitta så hett eftertraktade kandidater när det råder kompetensbrist inom många IT-yrken och bland ingenjörer. På TNG har vi utvecklat en egen digitala searchmetodik – såhär gör vi!

För oss handlar det om att hela tiden hålla fokus på vilka kompetenser vi ska rekrytera. Då vi alltid arbetar med en kompetensbaserad rekryteringsmodell utgår vi ifrån denna när vi letar kandidater. Det blir speciellt viktigt inom yrken där det råder kandidatbrist.

Dedikerade researchers

Vi har också dedikerade researchers som jobbar utifrån vår rekryteringsmodell. De är utbildade i vår digitala searchmetodik och scannar löpande av marknaden efter potentiella kandidater. Kandidaterna passar den kompetensprofil som du letar efter och vi kommunicerar proaktivt att ditt företag ska förstärka ert team. Vi jobbar utifrån två olika metoder digital cross search och targeting.

Digital cross search

Vår digital cross search metodik är framtagen av våra researchers på TNG IT Digital och TNG Tech. Den innebär att vi löpande proaktivt identifierar och kartlägger teknisk och digital kompetens på marknaden. Vi gör det via 100-tals webbsajter där de digitala talangerna finns, communities, våra egna nätverk, sökningar i sociala medier (Linkedin och Twitter), samt via Graph search.

När vi hittat rätt så fokuserar vi på att sälja in kundens arbetsgivarevarumärke för att skapa ett intresse hos kandidaten.

Targeting

För vissa ingenjörs- och IT-jobb gör vi riktade digitala marknadsaktiviteter för att attrahera kandidater med rätt kompetens. Här målgruppsanpassar vi vårt budskap och väljer våra digitala kanaler efter kandidaternas beteende och närvaro. Dessutom jobbar vi aktivt med att skapa synlighet på sökmotorer, sociala medier och passande jobbsajter.

Vi justerar löpande våra kanalval då vi löpande mäter resultatet med flera olika KPI:er.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med rekrytering av ingenjörer och medarbetare inom IT-support och digital utveckling. Hör av dig idag!