TNG
Lokingenjör till Green Cargo

Lokingenjör till Green Cargo

Vill du vara en del av Green Cargos fortsatta resa i rollen som lokingenjör? Bra. Då har vi rollen för dig!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-02-06
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Eva Sahlin
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Vill du vara en del av Green Cargos fortsatta resa i rollen som lokingenjör? Bra. Då har vi rollen för dig!

Green Cargo har sina rötter i den svenska tågtrafikens ursprung och är Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och en viktig del av det skandinaviska näringslivet. Nu har du chansen att vara med och påverka företagets fortsatta utvecklingsresa i en roll som innefattar såväl operativa som mer strategiska arbetsuppgifter inom fordonssidan.
Tjänsten är placerad på fordonsenheten med möjlig placeringsort i Solna, Hallsberg eller Eskilstuna.

Välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos Green Cargo är trivseln hög och möjligheten till karriärutveckling likaså vilket gör att de flesta väljer att stanna länge. I rollen som lokingenjör kommer du att få en gedigen introduktion med en engagerad mentor. Tillsammans med din kompetens arbetar ni för att ständigt öka tillgängligheten och kvalitetsnivån på företagets fordon.

Green Cargo står för hållbar logistik och ser till att transporter utförs med minimal klimatpåverkan, goda arbetsvillkor för personalen och med hög säkerhet. Green Cargo har ett systematiskt förbättringsarbete där miljö, kvalitet och arbetsmiljö hanteras.

Mångfald och inkludering
Green Cargos medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna nå bolagets vision om järnvägslogistik i världsklass och det är medarbetarnas kompetens och ambition som driver bolagets framgång. Vi ser att olikheter bland våra medarbetare stärker vår konkurrenskraft och bidrar till vår affär och vår utveckling. Vi vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

  • Projektledning
  • Kontinuerlig driftsuppföljning av företagets lok ur ett tekniskt, ekonomiskt och operativt perspektiv
  • Bistå med tekniska underlag och utredningar vid lokupphandlingar och utvecklingsprojekt
  • Säkerställa att fordonsunderhållet utförs enligt instruktioner och enligt avtal
  • Hantera tekniska avvikelser samt utreda dessa
  • Leverantörskontakter
  • Rapportering av avvikelser
  • Fordonsdokumentation
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen ingår du i ett engagerat och kompetent team bestående av lokingenjörer, loktekniker och underhållsstyrare. Kollegorna finns på flera orter varför resor i tjänsten kan förekomma en till två dagar i veckan över dagen, utan övernattning.

Du rapporterar direkt till lokchefen.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med erfarenhet av tekniska utvecklingsprojekt. Du har god IT-vana då rapporteringen sker i flera system. Det är meriterande om du har erfarenhet av järnvägsdrift, ledarerfarenhet och/eller erfarenhet av förvaltning.

Som person ser vi gärna att du är analytisk och strukturerad. Du har en förmåga att engagera och motivera dina medarbetare, du är positiv och initiativrik samt kan arbeta självständigt. Vidare tror vi att du är noggrann och följer företagets rutiner och processer. Vi söker dig som har ett högt driv och som ständigt vill utvecklas. Då tjänsten innebär interna och externa kontakter krävs god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift.

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Över 95 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 8 500 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi transporterar 21 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på drygt 4 miljarder SEK (2020).
www.greencargo.com

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

På Green Cargo värnar vi om en säker och trygg arbetsplats. Som en del av det arbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-02-06
Eva Sahlin
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Placering

Kraftvärmegatan 2, Hallsberg

Räkna ut avståndet till jobbet

Andra jobb som kanske passar dig