TNG

Lediga jobb Piteå

Lediga jobb i Piteå just nu

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Piteå

Söker du lediga konsultuppdrag och jobb i Piteå?

Via TNG kan du söka lediga jobb och interimsuppdrag i Piteå. Hos oss hittar du karriärmöjligheter inom teknik, logistik, inköp, produktion, HR, IT, ekonomi, kundservice, marknadsföring och försäljning.

Är du intresserad av en karriär i Piteå är det bra att veta att staden är en centralort i Piteå kommun i Norrbotten och har en befolkning på över 20 000 invånare. Piteå fungerar som en stor turist- och sommarstad och svarar för ca hälften av summarturismen i Norrbotten. Här finns stora chanser att hitta lediga jobb inom flera branscher men också extrajobb eller studentjobb under turistsäsongerna.

Staden anordnar årligen flera återkommande evenemang som Piteå summer Games, Piteå dansar och ler samt Stora Nolia vilket gör staden till en stark sommarstad.

Söka jobb och eller jobba som konsult i Piteå


I Piteå har skogen och dess skogsindustri länge varit en stor del av stadens näringsliv. Idag finns ledande sågverk, två stora pappersmassabruk samt industriella husbyggare inom stadens gränser. Här finns även en stor skicklighet inom metall- och verkstadsindustrin samt kompositkluster med forskningsinstitutet Swerea Sicomp i ledningen. Vilket göra att det även i Piteå går att hitta en del teknik- och ingenjörsjobb.

I Piteå hamn finns en stor möjlighet till en karriär inom skogsindustrin. Detta är tack vare Bottenvikens ledande skogsproduktshamn, dess idealiska läge samt samarbetet med skogsindustriområden runt Bottenvikens kust. Piteås hamn har en viktig roll att spela för stadens starka och livskraftiga näringsliv.

Bredvid skogsindustrin har det även vuxit fram en stark tjänstesektor som lett till omfattande infrastruktursatsningar inom staden. Många av dessa företag har samlat sina verksamheter i en vacker och kulturellt unik miljö i Furunästet.

Här har en företagsby byggts upp för att stödja företagsverksamheten. Du som söker lediga jobb oavsett deltid, heltid eller extra kan hitta dem inom kundtjänst, service eller administration, inom bank och finans eller kommunikation och marknadsföring. En av av jobben tillsätts också remote så möjlighet finns att arbeta på distans.

Idag är stadens största privata arbetsgivare Smurfit kappa kraftlinerPpiteå AB med över 570 anställda och stadens största offentliga arbetsgivare Piteå kommun med över 4 300 anställda.

Vilken utbildning krävs för att få jobb i Piteå?

I Piteå har varje invånare tillgång till Luleås tekniska universitet då en del av institutionen för konst, kommunikation och lärande finns i staden. Här utbildas idag allt från musiker och musiklärare till ljudingenjörer och journalister. I dagligt tal kallas universitet fortfarande ”Musikhögskolan i Piteå” då universitetet tog över dess gamla lokaler när det flyttade till staden.

I staden finns även Energitekniskt centrum (ETC) som bedriver forskning inom bioenergi, förbränning och förgasning. Denna forskning tillhör och är ett samarbete mellan Umeå universitet och Luleå tekniska universitet. Piteå är också hem till Framnäs folkhögskola, Strömbackaskolan samt Grans naturbrukshögskola.

Vill du hitta ett ledigt jobb i Piteå och söka det fördomsfritt via TNG ovan så sök idag! Annars skicka gärna in en spontanansökan till oss då vi löpande tillsätter lediga jobb i Piteå.

Vill du ha ännu fler karriärtips kan du besöka vår samlingssida där vi samlat länkars om kan vara intressanta för dig som vill ta nästa steg i din karriär.