TNG

Lediga jobb Strömstad

Lediga jobb i Strömstad just nu

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Strömstad

Lediga jobb i Strömstad
Strömstad ligger i norra Bohuslän och är Sveriges västligaste stad. Strömstad är belägen vid Skagerack med riksgränsen till Norge 20 kilometer nordost. Strömstad som stad anlades på 1500-talet som timmerlastplats vid utloppet från sjön Strömsvattnet.

Strömstad blev i slutet av 1700-talet känd som en bad- och hälsoort. Lejonkällan utanför surbrunn hade redan 1782 gott rykte som hälsokälla och nyttjades flitigt av brunnsgäster under hela 1800-talet. Sjöfartsstaden Strömstad växte fram under 1800-talet, då många fartyg som i kusttrafiken hade sin hemmahamn här. Kustfiske och småskalig redarverksamhet blev viktiga näringar för staden.

Under 1900-talet fick handel och vissa tjänster allt större betydelse, liksom bland annat fiskenäringen som konservindustri samt mekaniska verkstäder. Turist och servicenäringen hade jämte den omfattande gränshandeln förblivit de viktigaste näringarna i kommunen.

Idag är Strömstad i hög grad beroende av turism. Hundratusentals människor besöker staden varje sommar, och gästhamnen och campingarna är fulla mellan midsommar och mitten av augusti. Dominerande, med nästan 85 procent är norrmännen som med båt har runt 20 minuter från norska fastlandet till Strömstad vilket gör att vägen är väldigt populär. Kosteröarna är också ett populärt turistmål och från Strömstad går det snabbåtar ut till både den norra och den södra ön.

Den vanligaste typen av turister är endagsbesökare som kommer med bil eller buss för att shoppa matvaror, alkohol och tobak. På grund av de stora skillnaderna i pris mellan Norge och Sverige har gränshandeln medfört att man inom kommunen har byggt ut flera köpcentra och handelsområden.

Den största privata arbetsgivaren i Strömstad är Gottebiten Strömstad med över 200 anställda medans Strömstad kommun är den största offentliga arbetsgivaren. Med det stora fokuset i näringslivet på Norska endagsbesökare är många lediga jobb på mindre företag inom handel och turism.

Söka jobb i Strömstad
TNG rekryterar löpande till företag i Strömstadsregionen och vill gärna komma i kontakt med dig som studerar eller söker jobb. De jobb som vi har tillgängliga finns hör på vår hemsida, men tveka inte att registrera ditt CV om du inte hittar något som passar dig. Strömstad är en underbar sommarstad, så för dig som vill upptäcka en annan del av Sverige under sommaren är Strömstad ett bra alternativ!