TNG

Lediga jobb Utbildning

Utbildning

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Utbildning

Som lärare kan du arbeta med människor i alla åldrar, allt ifrån barn i förskoleålder till vuxna på universitet, högskole- och folkhögskolenivå. Allt beror på din utbildning och dina egna val.

Som student kommer du få en bred grund att stå på som inkluderar praktiska, teoretiska och estetiska yrkesämnen. Men då läraryrket är i konstant förändring får du vara beredd på att fortsätta vidareutbilda dig inom både undervisningsmetoder och faktakunskaper även efter examen.

Arbetsuppgifter för lärare och pedagog
För dig som vill jobba med utbildning finns det många olika fält att välja mellan. Gemensamt för alla är dock att du som person kan påvisa en pedagogisk skicklighet och att alltid låta de djupa ämneskunskaperna stå i centrum.

Som lärare är du ansvarig för dina att dina elever ska kunna nå en viss kunskapsnivå och en viss personlig utveckling. Men såklart ligger även ett stort ansvar på eleven själv.

Inom utbildning finns många lediga jobb inom olika områden som lärare, förskolelärare, utbildningssamordnare, koordinator och fritidspedagog.

Förskolelärare
Som förskolelärare arbetar du med barn i åldrarna 1-5 år. Här kan du fokusera på att stimulera barnets sociala och mentala utveckling och att sebare förbereda dem för skolstarten.

Fritidspedagog
I detta yrke arbetar du oftast i skolor eller fritidshem dit barnen kommer på vardagar efter skolan. Här är barnen oftast mellan 6-12 år och ditt ansvar ligger i att barnen ska få en rolig och meningsfull fritid tills de kan gå hem för dagen.

Grundskolelärare
Här arbetar du med barn och ungdomar i förskoleklass och årskurserna 1-3 och 4-6. Du kan även välja att undervisa årskurserna 7-9. I de lägre årskurserna tar du hand om alla ämnen, medan du som väljer de högre årskurserna kan utbilda dig till ämneslärare.

Gymnasielärare
Som gymnasielärare arbetar du som ämneslärare och undervisar elever i både praktiska ämnen men även teoretiska och estetiska ämnen. Här blir din roll till stor del som en guide och handledare för dina elever där du stimulerar dem till att själva söka kunskap.

Söker du ett jobb inom utbildning? Skicka oss din spontanansökan eller titta om vi har några lediga jobb som passar dig. Vi matchar alla våra sökande för varje nytt uppdrag.