TNG
Senior Designingenjör till Coherent

Senior Designingenjör till Coherent

Arbeta inom optoelektronikbranschen som Senior Designingenjör hos Coherent i Järfälla, Stockholm

Vill du arbeta inom den optoelektroniska industrin med design av integrerade optoelektroniska enheter för höghastighetskommunikation? Coherent söker för nu en Senior Designingenjör.
Vi letar efter en erfaren ingenjör för det teknologiskt innovativa Coherent i Stockholm, Järfälla, ett företag som tillverkar produkter i världsklass för höghastighets optisk kommunikation. Har du erfarenhet av att designa integrerade optoelektroniska komponenter, såsom laser med integrerade höghastighetsmodulatorer, eller med halvledarwaferprocess teknologi? I så fall kan du vara den Senior Designingenjör vi letar efter. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent (fd II-VI) är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Techbolag som kunder. På Coherent (fd II-VI) jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som processingenjör blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling.

Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete.

Bonus
Bonus
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Du kommer att ingå i designteamet inom produktutvecklingsavdelningen. Förutom dina kollegor på avdelningen har du också flera kontaktytor både med kollegorna på siten i Järfälla och runt om i världen.

Din arbetsplats är Coherents kontor som är beläget i Järfälla, Stockholm. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civilingenjör inom elektronik, teknisk fysik eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom halvledarkomponenter, helst i II-V material. Vidare har du kunskaper inom halvledarprocessteknik och integrerade optoelektroniska enheter. 

Eftersom du kommer att ingå i ett internationellt företag är mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav för tjänsten. Goda kunskaper i svenska är meriterande.

Som person är du bra på att ta initiativ och ta ansvar för ditt arbete. Du är systematisk och organiserad i ditt arbetssätt. Att etablera produktiva interna och externa relationer är naturligt för dig. Du trivs i en prestigelös miljö där du hittar lösningar genom att nå ut till andra och ser detta som nyckeln till framgång. Du har en naturlig nyfikenhet och motiveras av att lära dig nya saker.

Lär känna Coherent – din framtida arbetsgivare

Coherent Corp. empowers market innovators to define the future through breakthrough technologies, from materials to systems. Coherent is a high-tech, international company that delivers innovations that resonate with our customers in diversified applications for the industrial, communications, electronics, and instrumentation markets.

Be part of a financially stable and fast-growing organization that has some of the world´s most famous Tech companies as customers. Join our team and contribute to the development of products used in large computer centers and terabit fiber optic networks, for example. At Coherent Järfalla, you will work in a multicultural, knowledge-intensive and fast-growing business with efficient decision-making. Coherent Corp. has 39,000 employees globally with 277 employees in Coherent Järfälla.

Headquartered in Saxonburg, Pennsylvania, Coherent has research and development, manufacturing, sales, service, and distribution facilities worldwide.

Video thumbnail

Visste du att Coherent...

Coherent har åtagit sig att göra affärer med miljöansvariga leverantörer. Alla leverantörer förväntas säkerställa att delar och material uppfyller den växande listan över ämnesföreskrifter, inklusive RoHS, REACH, China-RoHS och Conflict Minerals. Coherent är dedikerade till att vara en katalysator för miljöförbättringar i vår bransch - att identifiera och utforska sätt att minska det globala fotavtrycket för våra anläggningar och att förbättra effektiviteten hos Coherents laserprodukter.

Därför trivs vi på Coherent

Det är något mycket speciellt med att arbeta i ett företag som Coherent i Järfälla som ligger i framkant med att utveckla och producera högteknologiska optoelektroniska komponenter. Det är fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med så många mycket kunniga, skickliga och engagerade människor i alla de professioner som vi har samlat för att förverkliga vår mission och vision. Förutom alla kollegor på Coherent i Järfälla skapar du dig även ett kontaktnät med andra wafer fabs inom Coherent Inc.

Michael Rask, Process Integration Manager

Avstånd till arbetsplatsen

Bruttovägen 7. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Coherent

Karriärtips från Jenny Nilsson – din rekryterare

Jenny Nilsson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Du blir en del av ett högteknologiskt företag inom halvledarindustrin
  • Coherent är ett internationellt bolag och även siten i Järfälla har en tydlig internationell prägel
  • Du får chans till en utvecklande roll där du skaffar dig unik kompetens inom tillverkningen av optoelektroniska komponenter

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Jenny Nilsson


Coherent

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-05-12