TNG

Lediga jobb Nyköping

Nyköping

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Nyköping

Lediga jobb i Nyköping
Nyköping är en tätort i Södermanland samt centralort i Nyköpings kommun, residensstad i Södermanlands län, och näst största stad i länet efter Eskilstuna. Nyköping är en gammal stad, och i centrum finns två kyrkor som båda funnits sedan 1200-talet.

Nyköpings utveckling under 1700-talet kännetecknas av ett industriellt uppsving, allt medan handeln var på nedgång. Pappersbruk, klädesmanufaktur, stoff- och silkesmanufaktur, tobaks- och snusfabriker och sockerbruk etablerades. Under 1800-talets första decennier florerade industrin åter. På 1830-talet var Nyköping en av få städer i Sverige där fabriksarbetarnas antal översteg borgarnas. Textil- och pappersproduktionen samt stångjärnsbruken var ledande. År 1831 grundades en mekanisk verkstad i anslutning till bruket. Nyköpings Bruks- och Faktoribolag utvecklade sig till en storindustri. Industrialiseringen och hamnens utbyggnad under 1800-talets slut kom Nyköping att expandera, men inte förrän på 1950-talet kom bebyggelsen att överskrida den ram som 1665 års stadsplan utgjort.

Nyköping har goda kommunikationer. Till exempel passerar E4:an staden, och just utanför ligger Skavsta flygplats som har många internationella avgångar. I allmänhet rankas Nyköping högt jämfört med resten av landet när det kommer till vägnät, tåg och flyg. Även kommunens Tele- och IT-nät är väl utbyggt och högt rankat. Det ser ljust ut för Nyköping i framtiden då skolans attityder till företagande är mycket goda.

Nyköpings kommun växer kraftigt och det påverkar näringslivet positivt. I kommunen finns över 4 000 företag inom olika branscher. Till de större börsnoterade företagen i kommunen hör Studsvik och CTT. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av organisationer i en spännande tillväxtfas för kommunen. Sveriges första höghastighetsjärnväg Ostlänken börjar byggas inom några år och kommunen söker då många olika yrkeskompetenser.

Söka jobb i Nyköping
I Nyköping är nyföretagandet högt, och för dig som är intresserad av att jobba på ett litet företag kommer det ofta upp nya tjänster. Finns det inga lediga jobb som passar dig just nu så går det även att registrera ditt CV, så kan vi matcha dig med nya jobb som kommer upp. Vi på TNG rekryterar objektivt och fördomsfritt, och genom att våra sökande får göra screeningtester istället för att skicka in ett personligt brev kan vi låta fakta gå före magkänsla i en rekryteringsprocess.