TNG

Lediga jobb Nyköping

Lediga jobb i Nyköping just nu

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Nyköping

Söker du lediga interimsuppdrag eller jobb i Nyköping?

Sök då efter lediga jobb och konsultuppdrag i Nyköping inom teknik, logistik, marknadsföring, försäljning, ekonomi, inköp, IT, administration och HR via oss på TNG! Vi arbetar med många spännande arbetsgivare i Nyköping och men även i närliggande städer som Katrineholm, Flen och Strängnäs.

Vi rekryterar fördomsfritt vilket innebär att du får en mer rättvis upplevelse när du söker jobb. Det betyder också massor av spännande karriärmöjligheter för dig som vill ha jobb i Nyköping eller andra delar av Södermanland.

Att bo i Nyköping

Nyköping är en tätort i Södermanland samt centralort i Nyköpings kommun, residensstad i Södermanlands län, och näst största stad i länet efter Eskilstuna. Nyköping är en gammal stad, och i centrum finns två kyrkor som båda funnits sedan 1200-talet.

Nyköpings utveckling under 1700-talet kännetecknas av ett industriellt uppsving, allt medan handeln var på nedgång. Pappersbruk, klädesmanufaktur, stoff- och silkesmanufaktur, tobaks- och snusfabriker och sockerbruk etablerades. Under 1800-talets första decennier florerade industrin åter. På 1830-talet var Nyköping en av få städer i Sverige där fabriksarbetarnas antal översteg borgarnas. Textil- och pappersproduktionen samt stångjärnsbruken var ledande. År 1831 grundades en mekanisk verkstad i anslutning till bruket. Nyköpings Bruks- och Faktoribolag utvecklade sig till en storindustri. Industrialiseringen och hamnens utbyggnad under 1800-talets slut kom Nyköping att expandera, men inte förrän på 1950-talet kom bebyggelsen att överskrida den ram som 1665 års stadsplan utgjort.

Nyköping har goda kommunikationer. Till exempel passerar E4:an staden, och just utanför ligger Skavsta flygplats som har många internationella avgångar. I allmänhet rankas Nyköping högt jämfört med resten av landet när det kommer till vägnät, tåg och flyg. Även kommunens Tele- och IT-nät är väl utbyggt och högt rankat. Det ser ljust ut för Nyköping i framtiden då skolans attityder till företagande är mycket goda.

Karriär i Nyköping

Nyköpings kommun växer kraftigt och det påverkar näringslivet positivt. I kommunen finns över 4 000 företag inom olika branscher. Till de större börsnoterade företagen i kommunen hör Studsvik och CTT.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av organisationer i en spännande tillväxtfas för kommunen. Sveriges första höghastighetsjärnväg Ostlänken börjar byggas inom några år och kommunen söker då många olika yrkeskompetenser.

Söka jobb i Nyköping

I Nyköping är nyföretagandet högt, och för dig som är intresserad av att jobba på ett litet företag kommer det ofta upp nya tjänster. Finns det inga lediga jobb som passar dig just nu så går det även att registrera ditt CV och göra en spontanansökan, så kan vi matcha dig med nya jobb som kommer upp.

Vill du ta del av karriär information och få råd och tips om din karriär så rekommenderar vi att du kollar in vår karriär-sektion på TNG:s blogg. Är du sedan mer nyfiken hur vi arbetar så hittar du det i filmen nedan.