TNG
Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare med fokus på arbetsmarknadsfrågor.

Brinner du för näringslivsfrågor och vill bidra till företagens utveckling i Haninge kommun? Har du god erfarenhet av näringslivs- och företagarfrågor och hur en kommun på bästa sätt kan samverka för att skapa bra förutsättningar för tillväxt? Då kan du vara den vi söker för rollen som Näringslivsutvecklare.

Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Ditt anställningserbjudande

Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Fler arbetsplatser skapar en positiv utveckling av hela kommunen och i samverkan med andra förvaltningar, myndigheter och näringsliv kan kommunen utveckla arbetet för att fler invånare ska komma ut i studier eller arbete. Som Näringslivsutvecklare kommer du att ingå i ett team med hög kompetens och som idag består av fyra personer, alla lika engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och arbetar nära kommunens företagare. 

Eftersom jobbet innebär mycket social kontakt med många olika typer av intressegrupper och verksamheter kommer du knyta många värdefulla kontakter med allt från kommunens företagare till personer inom kommun, region och olika typer av samarbetspartners och du kommer att vara en viktig aktör i kommunens arbete.

Haninge Kommun sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast ca 20 minuter från Stockholm.

Distansarbete
Distansarbete
Friskvård
Friskvård
Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som Näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med teamet bidra till att kommunens stöd och service till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål och bidra till att ge näringslivet förutsättningar att utvecklas. Rollen är väldigt utåtriktad och innebär mycket kontakt med näringslivet i Haninge för att bäst förstå möjligheter och utmaningar och kunna hitta lämpliga lösningar. Rollen har ett speciellt fokus på arbetsmarknadsfrågor för att på bästa sätt stötta företagen med nuvarande och framtida kompetensförsörjning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

Värt att veta

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats. Du rapporterar direkt till Näringslivschefen.

Våra förväntningar

Som Näringslivsutvecklare tror vi du har tidigare erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt på strategisk nivå och gärna med insikt inom politiskt styrda organisationer. Vi ser att du genom anställning eller på annat sätt har god förståelse kring hur processer ser ut inom kommunal eller regional sektor.

Du har en god kännedom och erfarenhet av arbetsmarknads- och kompetensförsörjningsfrågorna ur ett näringslivsperspektiv till exempel genom tidigare erfarenhet av HR, chefskap, företagande, anställd på myndighet eller att du på annat sätt mött liknande frågor.

Då du som Näringslivsutvecklare hela tiden ställs inför oväntade frågor, nya utmaningar och möten med människor behöver du vara en person som trivs med detta och tar dig an situationerna med nyfikenhet. Då stor vikt läggs vid personliga egenskaper vill vi att du är lösningsorienterad, initiativrik, att du får saker gjorda och brinner för att stötta våra fantastiska företagare i kommunen. Kommunikation på olika nivåer är en stor del av denna roll varför flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

 

 

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 97 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Därför trivs vi på Haninge kommun...

Haninge kommun växer och nu utökar vi näringslivsenheten med en roll som du själv får vara med och utforma. Du kommer till en arbetsgrupp med hög trivsel och stor samarbetsvilja där fokus är på våra värdefulla företagare. Detta är ett otroligt roligt arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Här får du på riktigt bidra till samhällsutvecklingen!

Anders Wink, Näringslivschef

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Söktips från Hendrik Christiansson – din rekryterare!

Hendrik Christiansson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

I Haninge har dom ambitionen att vara Sveriges bästa kommunala arbetsgivare. Medarbetarna, som är den viktigaste tillgången är sedda och hörda. De trivs mycket bra och den goda stämningen genomsyras i allt de gör.
De sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt direkt anslutning till Handens pendeltågsstation.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Hendrik Christiansson


Haninge kommun

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse. 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-06-20