TNG
Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare. Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Brinner du för näringslivsfrågor? Vill du vara den viktiga länken mellan företagarna och kommunen? Haninge kommun söker nu en Näringslivsutvecklare för att utöka teamet inom stöd och service. Nu har du chansen att vara med på Haninges utvecklingsresa.

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn. Kom och ta chansen till att göra skillnad.

Ditt anställningserbjudande

Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Andra ansvarsområden som de har är arbetsmarknadsfrågor och att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv i stadsutvecklingen. De har ett högt engagemang och drivs av höga politiska ambitioner inom deras område. 

På Näringslivsenheten arbetar idag fyra personer som är engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och som gärna arbetar nära företagarna i kommunen. Uppdraget innebär ett nära samarbete med andra enheter, avdelningar och funktioner inom kommunen samt med externa aktörer. Samverkan med externa aktörer är ett av deras viktigaste verktyg.

Du utgår från ett strategiskt läge i Haninge. 20 minuter söder om stan, mittemellan Södermalm och nya Norvik Hamn med närhet till pendeltågsstation.

Distansarbete
Distansarbete
Friskvård
Friskvård
Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med näringslivsenheten bidra till att kommunens service och stöd till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål. I rollen ingår att följa upp och utvärdera aktuella företagsregister, skapa nyhetsbrev och administrera andra löpande informationsutskick till företagare.

I rollen ingår det att samordna och administrera företagsbesök och företagsträffar, så som olika frukostmöten och informationsträffar, både digitala och fysiska. Vidare ingår det att arbeta i olika förvaltningsövergripande projekt och tillsammans med en projektledare bidra till utvecklingen av näringslivsenhetens stöd och service till företagare. Du arbetar efter en daglig prioritering och planering som görs i samverkan med näringslivsenheten.

Värt att veta

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Våra förväntningar

Vi tror att du som söker har erfarenhet av:

För att du ska lyckas i rollen behöver du vara:

 

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 97 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Därför trivs vi på Haninge kommun...

Jag trivs otroligt bra här i Haninge kommun. Roligt att jobba i en kommun som verkligen vill framåt, en fantastisk utvecklingspuls. Det är en väldigt trevlig arbetsmiljö och trevliga kollegor.

Ann-Sofie Källman, Tillförordnad Näringslivschef

Ett otroligt roligt arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Som medarbetare på näringslivsenheten får man på riktigt bidra till samhällsutvecklingen.

Maria Rosell, Näringslivsutvecklare, teamchef

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Söktips från Hendrik Christiansson – din rekryterare!

Hendrik Christiansson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

I Haninge har dom ambitionen att vara Sveriges bästa kommunala arbetsgivare. Medarbetarna, som är den viktigaste tillgången är sedda och hörda. De trivs mycket bra och den goda stämningen genomsyras i allt de gör.
De sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt direkt anslutning till Handens pendeltågsstation.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Hendrik Christiansson


Haninge kommun

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse. 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-12-14