TNG
Projektledare VA-avdelningen i Haninge Kommun

Projektledare VA-avdelningen i Haninge Kommun

Vill du följa med på en spännande och för Haninge historisk utvecklingsresa? Sök rollen som VA-Projektledare i Haninge Kommun.

Är du en teknisk projektledare som drivs av idéer för framtiden och är redo att anta nya utmaningar? I Haninge kan du växa tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad. En ny stad byggs cirka 20 minuter från Söder i Stockholm. Vill du vara med på vår resa? Sök tjänsten som Projektledare i VA-avdelningen på Haninge Kommun!

Ditt anställningserbjudande

Projekt- och utredning är placerad på Handens industriområde (Anläggarvägen 6), erbjuder dig en självständig roll med intressanta och varierande arbetsuppgifter. Enhetens tillhör stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 anställda som ansvar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge.

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla ett modernt samhälle där olikheter möts och samverkar.
Vi tror att mångfald och olikheter förbättrar våramöjligheter att ge kommuninvånare service av god kvalitet.

Rollen ger möjlighet till viss flexibilitet kring distansarbete.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att ansvara för hela investeringsprojektet, från planering, utredning till upphandling samt genomförande och färdigställande. Du ansvarar för budget, ekonomi och uppföljning som hör till. Du kommer också att delta som tekniskt stöd för utvecklingsprojekt. Även om detaljerna är viktiga, behöver du ha förmågan att se helheten för området.
Du kommer att ha mycket kontakt med övriga medarbetare på VA-avdelning och förvaltningen samt konsulter, entreprenörer och kunder. Du tillhör ett projekt- och utrednings enheten på 16 personer och kommer bl.a. att delta i investeringsprojekt och i kommunala stadsutvecklingsprojekt som VA-tekniskt stöd.

Värt att veta

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidshusområden till villabebyggelse. De kommande 10 åren beräknas kommunens utveckling medföra VA-investeringar på ca 200 Mkr/år. Projekt- och utredningsenheten behöver förstärka med projektledare som ska som uppdrag att ta fram en Vattentjänstplan samt genomföra den.
(Mer info om detta på: https://www.svensktvatten.se/om-oss/nyheter-lista/fran-va-plan-till-vattentjanstplan/)

 

Våra förväntningar

Vi ser att du har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning inom väg och vattenbyggnad,
samhällsbyggnad, miljö eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt och/eller minst 2 års
erfarenhet av VA-projektledning inom exploateringsprojekt samt goda kunskaper av VA-projekteringen.

Det är nödvändigt i denna roll att du har kännedom om standardavtal för branschen samt praktisk tillämpning av entreprenadsjuridik samt/eller VA-juridik. Erfarenhet från produktionsplanering eller projekteringsledning är meriterande.
Det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat med vatten- och avloppsfrågor.

För den här tjänsten behöver du ha god datorvana samt kunskap i projektadministration och projektekonomi samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter som befinner sig en förändring där du bidrar med din kompetens för att utveckla avdelningen som helhet. 

Som VA-projektledare arbetar du i nära samarbete med övriga avdelningar, vilket kräver att du kan kommunicera väl och har förmågan att arbeta tillsammans med andra och ur ett helhetsperspektiv.

Vi tror också att det är viktigt att du är resultatorienterad, drivande och har förmåga att bygga och bevara relationer. 

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 97 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Söktips från Åsa Pettersson – din rekryterare!

Åsa Pettersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Åsa Pettersson


Haninge kommun

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, då urval och intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse. 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-03-31