TNG
Processingenjör inom optoelektronik till Coherent

Processingenjör inom optoelektronik till Coherent

Coherent som är en av världsledande aktörer inom integrerade optoelektroniska komponenter söker en processingenjör inom litografi.

Coherent i Järfälla, Stockholm, söker en processingenjör inom området litografi och välkomnar dig som har erfarenhet av produktionsprocesser inom optoelektronik, likväl dig som är nyexaminerad ingenjör och vill utvecklas inom halvledarteknologi.

I rollen som processingenjör har du det övergripande ansvaret för att produktionsstörningar minimeras och processtegsförbättringar kontinuerligt genomförs inom din area. Välkommen till en kompetensintensiv och snabbväxande verksamhet.

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. Som processingenjör på Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Bonus
Bonus
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

I rollen som processingenjör hos Coherent ansvarar för att förbättra, utveckla och upprätthålla tillverkningsprocesser inom litografi-området. Du arbetar dessutom med att:

Värt att veta

Som processingenjör är du en del av litografi-avdelningen som idag består av fem medarbetare. Du har ett nära samarbete med dina kollegor inom litografi-området samt andra områden såsom epitaxi, tunnfilmsdeponering / torretsning, våtkemisk bearbetning och nedtunning. Det innebär att du har många olika kontaktytor både med kollegorna i Järfälla och med kollegorna runt om i världen. På sikt kommer du få möjlighet att vara delaktig i olika projekt kopplat till produktionsutveckling samt processförbättringsarbete.

Din arbetsplats är Coherents kontor som är beläget i Järfälla, Stockholm. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller PhD i kemi, fysik, elektronik, materialvetenskap eller har annan relevant bakgrund. Det är en fördel om du har kunskap inom litografi, från studier eller arbete, men inget krav. Vidare ser vi gärna att du är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift, då tjänsten innebär många kontaktytor både internt och externt.

Personlighetsmässigt ser vi gärna att du:

Lär känna Coherent – din framtida arbetsgivare

Coherent Corp. empowers market innovators to define the future through breakthrough technologies, from materials to systems. Coherent Järfälla is a high-tech, international company that develops pioneering and high-quality products in optoelectronics. Be part of a financially stable and fast-growing organization that has some of the world´s most famous Tech companies as customers. Join our team and contribute to the development of products used in large computer halls and 5G networks, for example. At Coherent Järfalla, you will work in a multicultural, knowledge-intensive and fast-growing business with efficient decision-making. Coherent Corp. has 39,000 employees globally with 225 employees in Coherent Järfälla.

Video thumbnail

Därför trivs vi på Coherent

Det är en fantastisk känsla att jobba i ett företag som Coherent, som ligger i framkant med att utveckla och producera högteknologiska optoelektroniska komponenter, i lilla Sverige. Det är ett varierande jobb där den ena dagen inte liknar den andra. Det är en utvecklande miljö och man lär sig något nytt hela tiden. Förutom alla arbetskamrater på jobbet här på Coherent i Järfälla skapar du dig även ett kontaktnät från andra siter i världen inom Coherent Inc.

Robert Jonsson, Process Engineering Manager

Avstånd till arbetsplatsen

Bruttovägen 3. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Dana Jennerström – din rekryterare

Dana Jennerström

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Coherent valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Dana Jennerström


Coherent

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-10-10