Sök

Lediga jobb Marknad/Produkt

Se alla lediga jobb
Boxar
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Problem?

Något som inte fungerar med din ansökan eller de tester du gör? Hör av dig direkt till din rekryterare eller maila oss på info@tng.se

Marknad/Produkt

Ett enkelt sätt att beskriva marknadsföring och marknadsförare är att göra det osynliga synligt för rätt målgrupp. Det kan handla om en ny produkt, en ny tjänst eller en ny idé eller beteende.

Marknadsföraren kan göra detta genom att genomföra en marknadsplan eller marknadsföringskampanj där varje steg i planen är genomarbetad och fokuserad på målkunden. Det är inte ovanligt att marknadsföraren samarbetar med en reklambyrå vid själva genomförandet. Här agerar du som marknadsförare ofta projektledare.

Målet med en väl genomförd kampanj kan vara en ökad försäljning av en specifik produkt eller att stärka varumärket genom ökad exponering.

Arbetsuppgifter
Din viktigaste uppgift som marknadsförare är att skapa publicitet för ditt företag. Att nätverka och skapa kontakter inom press och andra större nätverk kan därför vara till stor hjälp i din vardag. Som person är det därför hjälpsamt om du är social, stresstålig, kreativ och nytänkande.

Som marknadsförare finns det också många uppgifter som du bör utföra redan innan du startar att planera din kampanj. Dessa kan vara marknadsanalyser och marknadsundersökningar. Att analysera marknaden kan hjälpa dig genom att se hur din kunds produkt skulle uppfattas och mottas i er givna kundgrupp. Du kan också nyttja enkäter, fokusgrupper och gallupundersökningar när du ska utforma din kampanj.

Att veta vilka kanaler och på vilket vis du ska sprida din kunds budskap blir sedan nästa uppdrag. Här kan du förlita dig på viss del till din tidigare undersökning men det hjälper också om du som marknadsförare har en viss egen känsla för vad som kan fungera i olika situationer.

Att arbeta med content marketing på Internet och i sociala medier som Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram är ett exempel på digital marknadsföring och ett effektivt sätt att driva en kampanj. Men då är det viktigt att veta att kundgruppen finns där. Exempel på andra yrken inom marknadsföring kan vara marknadskoordinator, marknadsassistent och ansvarig sociala medier.

Är du intresserad av att arbeta med marknadsföring? Skicka oss din spontanansökan. Vi matchar alla inkomna ansökningar till alla nya uppdrag.