TNG

Kickstarta din karriär inom Tech och IT med ett talangprogram hos SEB

Anmäl intresse till SEB:s Tech-program!

Är du student, tar snart examen eller är i början av din karriär inom Tech och IT? Vill du få ett kvalificerat och utvecklande jobb som redan från start är fullmatat med spännande affärsutmaningar? Då ska du anmäla ditt intresse till SEB:s Tech-program inför 2021 redan idag!

SEB logotype på tng.se

SEB erbjuder dig ett jobb som IT-specialist och ett spännande och gediget talangprogram inom Tech. Här får du ta del av bankens affärsutmaningar, fördjupa din kompetens med utbildningar, mentorskap och nätverk samt blir uppmuntrad till djupgående professionell utveckling.

För programmet 2020 rekryterade vi bland annat utvecklare inom Business Intelligence, Java, .Net, Quant, IT-tekniker inom API:er, Infrastruktur, Solution Developer, Data Engineer och Produktägare. Och vi har minst lika spännande roller att erbjuda kommande år!

Vi letar efter dig som gärna vill utmana och göra skillnad. Välkommen till SEB!

Gör intresseanmälan idag!

Välkommen att skriva upp dig nedan om du är intresserad av att söka till Tech-programmet, få söktips, löpande nyheter om SEB och påminnelse när ansökan öppnar.
Vi behöver ditt samtycke.

Du kan alltid ändra dig när du vill genom att klicka på avprenumerationslänken längst ner i alla mail du får från TNG, eller genom att kontakta oss på info@tng.se. Vi delar inte din information vidare utanför TNG Group AB och Skandinaviska Enskilda Banken AB. För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen besök tng.se/integritetspolicy. Genom att klicka på länken nedan godkänner du att vi använder din information enligt ovan.

Inspiration från tidigare deltagare

Det här är SEB:s Tech-program

SEB:s Tech-program är ett sex månader långt talangprogram och snarlikt ett traineeprogram i sitt upplägg med utbildningar, projekt och affärsutmaningar inom IT och Tech. Programmet bygger på följande tre delar:

 • Dagligt arbete i din specifika roll. Du anställs redan från början till en tjänst inom ett av SEB:s prioriterade affärsområden, där du får växa in i din roll mot att bli en specialist inom affärsrelaterad IT.
 • Deltagande i olika projekt och affärsutmaningar tillsammans med deltagare i programmet samt kollegor från SEB:s internationella traineeprogram.
 • Utbildningar och aktiviteter tillsammans med övriga deltagare samt möten med medarbetare och chefer från olika delar av SEB, som ger dig ett unikt internt nätverk.

Målet med programmet är att du efter sex månader känner dig trygg i din roll, har kunskap om hur IT verkar inom banken och har etablerat ett personligt nätverk inom SEB.

Nästa programstart

Nästa ansökningsperiod för SEB:s Tech-program startar i november 2020, med programstart av i september 2021. Du söker alla positioner fördomsfritt via TNG (scrolla ner för att läsa mer om rekryteringsprocessen). I varje jobbannons kommer det finnas en djupare beskrivning av respektive roll. Läs gärna allihop och upptäck vilka affärsområden och utmaningar inom SEB som lockar dig mest!

För att söka behöver du ha eller inom kort ta en examen som civilingenjör, en examen inom systemvetenskap, IT management eller motsvarande utbildning. Vi värdesätter också kortare erfarenhet från arbete inom IT, teknik och/eller bank- och finanssektorn. Engelska är vårt affärsspråk och vi använder det i all kommunikation och gruppaktiviteter.

SEB - en plats för dina ambitioner

Att arbeta på SEB är att vara en del av en positiv kraft i samhället genom det vi gör och hjälper andra att uppnå med innovativa lösningar. Vi är stolta över vårt starka arv av entreprenörskap och långsiktiga kundrelationer byggda på förtroende och engagemang.

Självklart befinner vi oss i en traditionell bank- och finanssektor. Men dagens bank kräver IT-lösningar utöver det vanliga – något som öppnar upp för spännande utmaningar och karriärvägar inom den digitala sfären. I över ett decennium har vårt Tech-program (tidigare kallat IT Young Professional Programme) bjudit in dig som är i början av din IT- och Tech-karriär och vill utvecklas inom SEB. Som en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik finns det stora möjligheter att förverkliga just dina ambitioner!

Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas. Vi tror på allas talang och vi strävar efter att alltid se och utveckla våra medarbetare. Vill du utmana och hjälpa oss i vår spännande digitala transformation? Välkommen till SEB!

En fördomsfri rekryteringsprocess med TNG – så här söker du!

 1. Skicka in din ansökan
  Nästa ansökningsperiod för SEB:s Tech-program startar i november 2020. Du söker till den eller de positioner som passar dina ambitioner via respektive annons på TNG:s hemsida. Ansökan sker snabbt och enkelt i mobilen eller på datorn med ditt CV eller LinkedIn-profil. Då du söker fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Betyg och intyg kompletterar du med senare. Enkelt och smidigt!
 2. Din profil anonymiseras
  Efter inskickad ansökan anonymiseras ditt namn för rekryteraren – allt för att vi vill fokusera på din kompetens i urvalsprocessen. Du får samtidigt en bekräftelse via e-post att vi tagit emot din ansökan samt en inbjudan att göra TNG:s fördomsfria tester.

  Lästips!
  Därför tar TNG bort ditt namn i första urvalet.
 3. Gör fördomsfria tester
  Nu är det dags att göra digitala tester som du har fått en inbjudan till via e-post.
  Testerna mäter personlighet samt numerisk, verbal och logisk förmåga. Du behöver avsätta ca 60 minuter totalt för alla tester, men det går bra att göra ett i taget när det passar dig. Du kan direkt efter varje test välja att få feedback på resultatet. Slutför testerna så snart du kan, men senast 14 dagar efter att du skickat in ansökan. Observera att din ansökan till SEB:s Tech-program inte är komplett utan dina testsvar.

  Tips!
  Säkerställ att du inom några minuter efter ansökan har fått två mail från TNG och kika vid behov i din skräppost.
 4. Första urval – CV och tester
  TNG gör fördomsfria urval bland alla testade kandidater baserat på testresultat och CV. Här säkerställer vi att du har grundläggande kvalifikationer och praktiska förutsättningar som krävs för att delta i programmet hos SEB. Urvalet sker strukturerat och fördomsfritt där alla sökande bedöms utifrån samma kriterier. Uppgifter såsom namn, ålder, kön och lärosäte är oväsentliga – det viktigaste är din kompetens och potential, något vi bland annat kan se via testresultaten.
 5. Fördjupande tester
  Alla sökande som är vidare efter första urvalet får genomföra ytterligare ett fåtal fördjupande tester. Här undersöker vi din bland annat din motivation i arbetslivet och du får chans att lyfta dina ambitioner, driv och motivatorer. Testerna är ofta ett uppskattat inslag hos våra sökande och är ett bra underlag inför din framtida karriär oavsett yrkesroll. Ditt testresultat matchas mot SEB:s behov och passar din profil så bjuds du in till en kompetensbaserad intervju med TNG.
 6. Intervju med TNG
  Här får du chans att personligen lyfta fram dina ambitioner, intresset för SEB och varför du passar för rollen och programmet. Vi berättar förstås även mer om vad SEB erbjuder, besvarar dina frågor om jobbet samt går igenom detaljerna för kommande urvalssteg.
 7. SEB-dag
  Alla sökande som är vidare efter intervjuerna bjuds in till en ”SEB-dag”. En heldag där du får lära känna SEB, får djupare information om Tech-programmet och göra studiebesök i SEB:s lokaler. Det blir intensivt och det blir kul! Här kommer du få träffa andra sökande, representanter från SEB, tidigare programdeltagare och få ännu djupare insikt i programmets innehåll och företagets värderingar. Du bjuds på utmaningar och lär känna nya människor.
 8. Case
  I anslutning till din SEB-dag kommer du även få ett case, en uppgift du genomför hemifrån och några dagar senare redovisar för representanter för TNG och SEB. På plats kommer du även få göra ytterligare ett case tillsammans med andra sökande. Uppgifterna ger en inblick i frågor som är viktiga för SEB och du bjuds på en professionell utmaning samtidigt som du lär känna din blivande arbetsplats bättre. De två casen utgör också bedömning för vilka kandidater som går vidare till nästa steg.
 9. Intervju med din blivande chef
  För dig som går vidare efter case-dagen är det dags för personlig intervju med din framtida chef på SEB. Här får du utrymme att ställa specifika frågor om teamet, avdelningen och framtida arbetsuppgifter.
 10. Bakgrundskontroll
  Nu är det inte mycket kvar! I sista steget kontrollerar vi formalia som personuppgifter och juridisk bakgrund. Du får visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister och vi kontrollerar betyg samt eventuellt andra meriterande intyg. Här kontaktar TNG även dina referenser. Därefter ligger sista beslutet hos SEB, om vilka som erbjuds jobb och en plats i programmet.
 11. Anställningserbjudande!
  Vi hoppas att du säger ja. I september 2021 börjar din resa hos SEB. Välkommen till din framtida karriär som digital specialist på banken!

Gör intresseanmälan idag!

Välkommen att skriva upp dig nedan om du är intresserad av att söka till Tech-programmet, få söktips, löpande nyheter om SEB och påminnelse när ansökan öppnar.
Vi behöver ditt samtycke.

Du kan alltid ändra dig när du vill genom att klicka på avprenumerationslänken längst ner i alla mail du får från TNG, eller genom att kontakta oss på info@tng.se. Vi delar inte din information vidare utanför TNG Group AB och Skandinaviska Enskilda Banken AB. För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen besök tng.se/integritetspolicy. Genom att klicka på länken nedan godkänner du att vi använder din information enligt ovan.