TNG
Sök jobb som ingenjör hos Swisslog Technology Center.

Gör karriär som ingenjör på Swisslog Technology Center Sweden

design och utveckling av framtidens datadrivna robotlogistik

Ingenjör? Vill du jobba i en spännande framtidsbransch med fokus på design och utveckling av högteknologiska logistiklösningar i ett globalt företag? Då ska du söka jobb på Swisslog och deras svenska Technology Center i Östergötland. Ett bolag som har siktet inställt på att omsätta en miljard 2025 och som framåt har ett behov av att rekrytera ett 20-tal seniora ingenjörer och projektledare till verksamheten.

Swisslog logotype.

Du hittar Swisslogs svenska Technology Center i gemytliga Boxholm med röda lador och vacker, omväxlande natur precis utanför fönstret. En ort med goda pendlingsmöjligheter från bland annat Linköping, Motala, Mjölby och Tranås.

Här i lokalerna designas och utvecklas företagets tre högteknologiska automatiserade lagerlösningar för pallgods. Även stora delar av produktionen sker här.
Företaget omsätter idag runt 700 miljoner och sysselsätter runt 250 personer, vilket gör dem till kommunens största privata arbetsgivare.

I Engineering-gruppen ingår idag ett 80-tal personer som varvar unika kundspecifika projekt med spännande Development-projekt.

Se alla lediga jobb på Swisslog!

Tillverkning av flaggskeppet Vectura sker i Boxholm

Höglyftskranen Vectura är flaggskeppet, som dessutom produceras i Boxholm. En helautomatiserad, energisnål premiumkran som kan anpassas från 4 meter upptill 45 meter (!) beroende på kund.
Därtill finns det högteknologiska bansystemet ProMove och skyttelsystemet PowerStore.

– Det handlar definitivt om mer högteknologiska lösningar än vad man kanske först tror.

Det säger Jonas Karlström, VD Swisslog Technology Center Sweden, och fortsätter:

– Det är väldigt intressanta produkter med stor komplexitet, stor bredd och mycket teknikinnehåll. Vi tar ett helhetsgrepp med mekanik, elektronik och mjukvara. Samtidigt som vi har tillverkningen här. Svetsning, målning, montage och svetsning. Det är häftigt!

Spännande utmaningar som ingenjör på Swisslog

Jonas Karlström lyfter också den spännande framtidsbransch som Swisslog verkar i. Marknaden växer med 7–8 procent globalt och Swisslog Boxholm stöttar idag kunder i omkring 50 länder.

Den starka e-handelstrenden driver naturligt på utvecklingen och gör att allt fler företag är i behov av effektiva, moderna och helautomatiserade lagerlösningar. Bland Swisslog svenska storkunder återfinns bland annat Ikea, ICA, Rusta och Stadium och på den internationella kundlistan hittar vi giganter såsom Walmart, ASDA, Coca-Cola, Target, Tesla och Pfizer.

Nyfiken att veta mer? Läs vidare om din framtida karriär på Swisslog och se alla lediga tjänster!

Fördelar för dig som ingenjör på Swisslog.

Som ingenjör på Swisslog får du

 • Designa och utveckla framtidens högteknologiska automatiserade lagerlösningar.
 • Jobba i en familjär miljö i den vackra östgötska landsbygden samtidigt som du är en del i ett globalt bolag. Swisslog ingår i en koncern som ägs av KUKA, en tysk jättekoncern inom industrirobotbranschen. KUKA ägs i sin tur av jättekoncernen Midea, en kinesisk koncern som tillhandahåller fabriker för vitvarutillverkning.
 • Tydliga karriärvägar, både lokalt och globalt. Swisslog har verksamhet i över 50 länder och bolaget har en omfattande interaktion och samverkan med KUKA. Något som gör att utvecklingsmöjligheterna inom bolaget är goda.
 • Ta del av initiativ initierade av Swisslog globalt. Just nu är ett fokusområde att verka för att vara en attraktiv arbetsgivare genom arbete med exempelvis företagskultur, ledarutveckling och Talent Management.
 • Chefer som inspirerar och motiverar och som regelbundet utbildas inom ledarskap. Swisslog har även en nytänkande ledningsgrupp med stor samlad erfarenhet inom teknikbranschen.
 • Ta del av Swisslogs Smart working-koncept som tagits fram för att ge medarbetarna möjlighet till work life balance. Exempelvis kan du ha möjlighet att jobba remote ett par dagar i veckan. Företaget möjliggör också stor frihet vad gäller förläggning av arbetstid. Du kan till exempel välja att jobba en lördag istället för en vardag.
 • Swisslog har självklart kollektivavtal, friskvårdsbidrag, tillgång till gym med fysioterapeut på plats, personalklubb mm.
Jonas Karlström, VD Swisslog

Hos oss på Swisslog har anställda chans att påverka verksamheten, samtidigt som man är del av något större. Här finns också stora utvecklingsmöjligheter för den som vill.

Jonas Karlström, VD Swisslog
Lena Löök, Head of Engineering på Swisslog.

Swisslog är ett spännande företag med spännande produkter. Här är du också del i ett internationellt företag på en växande marknad.

Lena Löök, Head of Engineering Swisslog
Sarah Johansson, Mechanical Designer på Swisslog.

”Swisslog är ett häftigt och innovativt företag där man som ingenjör får vara med från idé till verklighet både i utvecklingsprojekt och i de kundunika projekten"

Sarah Johansson, Mechanical Designer

”Vi är duktiga på att lyfta våra interna talanger”

 

Det var helheten. Kombinationen av ett mindre familjärt bolag med stor möjlighet att påverka och musklerna som finns i en global koncern, som fick Swisslogs VD Jonas Karlström att hoppa på uppdraget för ett drygt år sedan.
Något han tycker är den stora styrkan i Swisslog som arbetsplats generellt.

Lena Löök, Head of Engineering på Swisslog, är inne på samma spår. På Swisslog jobbar man i det lilla stora företaget. Hon upplever att det i ingenjörsrollen inom bolaget är lättare att få överblick över hela värdekedjan. Eftersom man här jobbar nära hela produkten – från start till mål.

– Sedan är det väldigt roliga produkter som alla är helautomatiserade, konstaterar hon leende.

Som ingenjör på Swisslog har du också stora möjligheter att specialisera dig mot till exempel riskanalyser, olika controls-plattformar eller automatisering av konstruktionsarbetet. Eller utveckling om du hellre vill jobba för att göra lösningarna än bättre, effektivare och mer energisnåla.

Uppdragen är projektbaserade och pågår vanligtvis från några månader och upptill sex månader, samtidigt som ett utvecklingsprojekt kan gå i över ett år. Standard är att man jobbar aktivt med ett projekt i taget och att det i teamet finns kollegor med olika kompetenser.

Spännande karriärvägar för ingenjörer
För alla medarbetare inom bolaget finns också tydliga karriärvägar, om man vill avancera eller testa ett nytt område.

Överlag anser Jessica Leion, HR generalist på företaget, att Swisslog är duktiga på att satsa på medarbetarna och få dem att växa.

– Det är något som gör oss unika. Att vi uppmuntrar, har tydliga karriärvägar och är duktiga på intern rekrytering av talangfulla medarbetare. Både för dem som lockas av en ledande befattning och dem som motiveras av att fördjupa sin expertkompetens i en specialistroll. Framåt ska vi också jobba än mer med att lyfta medarbetares potential och matcha och coacha på rätt sätt, säger hon.

Värderingarna lyser igenom
Hon lyfter också företagets värderingar som genomsyrar hela verksamheten. På riktigt. Något som fick henne själv att reagera när hon sökte sin tjänst. ”Vi förväntar oss inte perfektion, utan istället Collaboration, Commitment, Clarity och Competence från alla medarbetare” gick det att läsa i annonsen.

Jonas Karlström, VD Swisslog.

Jonas Karlström, VD Swisslog

– Det var något jag själv fastnade för, och som verkligen känns igen när jag nu är på plats. Vi är prestigelösa med stora ambitioner. Det är en inbjudande kultur och cheferna är duktiga på att också synliggöra medarbetarnas prestationer uppåt. Organisationen är också lite plattare än hos andra stora aktörer inom teknikbranschen, vilket gör oss mer snabbrörliga, säger hon.

Expansiv bransch kräver fler ingenjörer
Med tanke på den expanderande marknaden behöver Swisslogg framöver utöka Engineering-teamet ytterligare. Just nu är det främst ingenjörer med några års erfarenhet som efterfrågas. Även antalet projektledare behöver bli fler.

– Vi vill framåt få in en mix av kompetenser. Helt enkelt berika organisationen med andras erfarenheter och kunskaper, konstaterar Lena Löök.

Som konstruktör är det bra med erfarenhet från produktutveckling från ett produkttillverkande företag. Det finns behov av kompetenser inom mekanikkonstruktion, PLC-programmering, verifiering och elkonstruktion bland mycket annat. Samtidigt väger Swisslog in soft skills såsom potential, personliga egenskaper och flexibilitet i rekryteringsprocessen. Aktuella lediga jobb publiceras löpande.

Därför trivs Sarah i rollen som ingenjör på Swisslog

Låter Swisslog intressant kanske du blir ny kollega till Sarah Johansson framöver. Sarah jobbar sedan fem år tillbaka som Mechanical Designer i Boxholm och trivs jättebra.

Hon är utbildad produktutvecklare och började som konsult på Swisslog efter avslutad utbildning. Liksom många andra kollegor pendlar hon från Linköping några dagar i veckan och jobbar hemma resterande.

Som mekanikkonstruktör inom kran jobbar Sarah tätt ihop med projektledare, elkonstruktörer och software-ingenjörer med kundunika projekt. Något som fungerar bra även på distans.

– Teamschattarna går varma i ingenjörsteamet, säger hon.

Från idé till verklighet
Möjligheten att få jobba med en helhetslösning och inte bara en del av en produkt lyfter hon som en stor fördel med jobbet.

– Vi får verkligen vara med från början till slut, från idé till verklighet, säger hon.

Unikt är också familjekänslan som infinner sig på ett mindre bolag – och att produktionen sker på plats.

– Vi är ett så pass litet bolag så alla känner alla. Vi som jobbar med kran

Sarah Johansson, Mechanical Designer på Swisslog.kan till exempel springa ner en trappa till produktionen om vi undrar något eller vill klämma och känna på en produktdel. Det är coolt, säger hon.

Stora utvecklings­möjligheter som ingenjör
Utvecklingsmöjligheterna ser hon också som goda. Till exempel i Sarahs fall mot en gruppchefsroll eller projektledarroll.

Att få jobba med stora kunder både i Sverige och världen och är också ett plus. Sarah lyfter till exempel möjligheten för ingenjörerna att åka ut i världen och titta på projekt ute hos kunder. Själv har hon besökt flera kundföretag i Sverige och även rest till kunder i Danmark och England.

– Det är häftigt att ett litet företag i Boxholm jobbar med stora internationella företag såsom Ikea, Nestlé, Tesla och Coca cola. Swisslog verkar dessutom i en bransch där det kommer finnas jobb framåt då allt fler företag behöver automatiserade lager. Det är definitivt en framtidsbransch, säger hon.

Hitta ditt ingenjörsjobb på Swisslog!

Tyvärr. Vi har inga lediga jobb på det här området just nu.

Men vi har många andra spännande jobb du kan söka hos oss på TNG! Fördomsfritt – så klart!

Se alla lediga jobb

Om Swisslog

Swisslog skapar framtidens intralogistik. Som en del av KUKA-gruppen utvecklar vi innovativa tekniska lösningar som kommer att förändra världen. Vårt team består av 2 000 experter från 50 länder. Till kundkretsen hör några av världens största och mest spännande varumärken. Vårt gemensamma mål är att revolutionera intralogistiken på ett smart sätt och med nya angreppssätt. Med flexibla robotbaserade och datastödda automationslösningar effektiviserar vi försörjningskedjan och driver på industrin.

Läs mer om Swisslog

Så här får du jobbet!

 • Skicka in din ansökan

  Sök det jobb som passar dig via TNG Tech snabbt och enkelt i mobilen eller på datorn med LinkedIn-profil eller CV. Eftersom du söker fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Men skriv gärna en kort motivering om varför du är intresserad!

 • Din profil anonymiseras

  Direkt efter ansökan anonymiseras ditt namn för rekryteraren. För att vi vill fokusera på din kompetens i urvalet. Samtidigt får du en bekräftelse via e-post på att vi mottagit din ansökan och inbjudan att göra digitala tester.

 • Gör vetenskapliga tester

  Nu är det dags att göra digitala tester som du har fått en inbjudan till via e-post. De olika testerna mäter avgörande färdigheter, egenskaper, begåvning och tekniska kompetens. Slutför därför testerna så snart du kan, men senast 5 dagar efter ansökan, för att ha chans att gå vidare.

 • Screening

  TNG Tech gör fördomsfria urval bland alla testade kandidater. I en screening av testresultat och CV säkerställer vi att du har rätt kvalifikationer för jobbet du sökt. Urvalet sker strukturerat och objektivt där alla sökande bedöms utifrån samma kriterier. Uppgifter såsom namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk är oväsentliga – det viktigaste är din kompetens och potential, något vi bland annat kan se via testresultaten.

 • Telefonavstämning

  Alla sökande som är vidare efter screeningen blir kontaktade på telefon av en ingenjörsrekryterare. Under samtalet får du kompletterade frågor om din ansökan, närmare presentation av tjänsten samt möjlighet att lyfta egna frågor om jobbet.

 • Intervju med ingenjörsrekryterare på TNG Tech

  Om telefonintervjun är en match så vill vi även träffa dig för en personlig djupintervju (video eller TNG Tech:s kontor). Här kan du lyfta fram dina ambitioner, intresset för Swisslog och vilken kompetens du vill framhäva för jobbet. Vi berättar förstås även mer om vad Swisslog erbjuder, besvarar dina frågor om jobbet samt går igenom detaljer för kommande urvalssteg.

 • Intervju med Swisslog

  Äntligen är det dags för en personlig intervju med din framtida chef. Här får du utrymme att ställa specifika frågor om tekniken, metoder, förväntningar och framtida arbetsuppgifter.

 • Bakgrundskontroll

  Nu är det inte mycket kvar! I sista steget kontrollerar vi formalia som personuppgifter och juridisk bakgrund. Här kontaktar TNG Tech även dina referenser. Därefter ligger sista beslutet hos Swisslog, om vilken slutkandidat som erbjuds respektive tjänst.

 • Erbjudande!

  Vi hoppas att du säger ja. Välkommen till din framtida karriär som ingenjör på Swisslog i Boxholm!

Sök jobb nu!

Ingenjör på TNG Tech

TNG Tech: Vetenskaplig rekrytering av ingenjörer och tekniker

TNG Tech är specialister på datadriven och fördomsfri rekrytering med fakta, vetenskap och metod i fokus. Vår unika rekryteringsmetod följer alltid en strukturerad, mätbar, process där magkänsla och fördomar aldrig får styra över din verkliga potential. Vi ser helt enkelt bortom ålder, bakgrund, namn och kön. Istället lägger vi allt fokus på din tekniska kompetens, potential och framtida arbetsprestation.

I den här rekryteringen är vi rekryteringspartner till Swisslog och säkerställer att varje ansökan behandlas fördomsfritt och vetenskapligt med fokus på din kompetens. Varmt välkommen med din ansökan!