TNG

TNG Insights: Cybersecurity

Karriärinsikter och branschtips

Arbetar du med cybersecurity och vill hålla dig uppdaterad om de olika karriärmöjligheterna inom branschen? Med TNG Insights vill vi löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips som kan hjälpa dig i din karriärutveckling. Oavsett om du just nu söker lediga jobb eller bara vill få kunskap och inspiration som kan stärka dig i din yrkesroll. 

Cybersecurity är idag viktigare än någonsin, då alla företag oavsett bransch behöver skydda sina tillgångar. Samtidigt som de tar tillvara på de fördelar som digitaliseringen för med sig. Därmed har du som arbetar inom cybersecurity goda möjligheter att utvecklas i din karriär. Enligt itsäkerhet.com har cybersecurity som industri ökat med mer än 20 gånger under det senaste årtiondet – och experter menar att utvecklingen ännu är i sin linda. Med andra ord är det mycket som händer i branschen. Här nedanför har vi därför samlat ett antal artiklar vi tror kan vara intressanta för dig. Trevlig läsning!

Karriär: Tips och inspiration för dig inom cybersecurity

Heta cybersecurity trender från 2019

När IT-strukturen mer och mer hamnar i ”molnet” och lösa applikationer tenderar att bli den svaga länken som kan attackeras, så behöver ditt säkerhetstänkande ändras. Security orchestration, automation and response (SOAR) var ett av de hetaste områdena under 2019 och något du kan förväntas höra mer om under 2020. På dimensiondata.com kan du läsa hela trendspaningen.

 

Läs Mer

3 sätt att stoppa cyberhot från insidan

Cybersäkerhet handlar vanligen om säkerhetshot utifrån, men vad händer om säkerhetsrisken har sin uppkomst inne i företaget? Och hur kan man tänka för att skydda sig? Här är tre punkter från gartner.com som du som CISO eller du som arbetar med IT-säkerhet kan beakta för att förebygga dessa hot.

Läs Mer

Checklista i 5 steg för IT-säker hantering av företagets leverantörer

De flesta företag har relationer med en rad olika leverantörer. Att ge access till ditt företags information och system kan innebära säkerhetsrisker. Enligt securelink.com så kan det vara lika krångligt att ”släppa ut” som att släppa in en leverantör. Så vilka steg kan man ta för att minimera dessa riskerna i ditt företags leverantörshantering? Här är en bra checklista i fem steg.

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom cybersecurity. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer