TNG
Ekonom till Haninge Kommun

Ekonom till Haninge Kommun

Haninge Kommun befinner sig i kraftig tillväxt och söker nu en ekonom! Vill du ta nästa steg i din karriär? Sök redan idag!

I Haninge kommun får du utvecklas tillsammans med erfarna kollegor för en hållbar och balanserad tillväxt i utförandet av kommunens viktiga samhällsbyggande uppdrag.
Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i Haninge kommuns historia. En ny attraktiv och hållbar regional stadskärna utvecklas och spaden är satt i jorden.
Haninge kommun var den femte snabbast växande kommunen i landet 2021! För att möta tillväxten och växla upp inom vår organisation söker vi nu en ny ekonom. I din roll som ekonom kommer du ha en viktig roll i vår utvecklingsresa och i att ge kvalificerat ekonomistöd för kommunens verksamhet.


Är du redo för nästa steg i karriären? Sök tjänsten idag!

Ditt anställningserbjudande

Som anställd i en kommun gör du skillnad på riktigt. Grunden för det kommunala uppdraget i Haninge kommun är att arbeta i medborgarnas intresse, samt att ständigt förbättra och utveckla verksamheten.

Vi söker nu dig som delar våra värderingar och vill bidra till det goda samhället och vår utvecklingsresa. I din tjänst som ekonom kommer du spela en viktig roll i att hjälpa oss att värna om kommunens resurser på ett ansvarsfullt och långsiktigt hållbart sätt, samt att ge våra verksamheter goda förutsättningar att ta ansvar för sin och kommunens ekonomi.

Haninge kommun strävar efter en långsiktigt hållbar utveckling, såväl ekonomiskt som ekologiskt och socialt.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen till oss i Haninge kommun!

Som anställd hos oss har du möjlighet att delvis arbeta på distans, gratis träning i kommunhusets gym, friskvårdsbidrag, tjänstepension, semesterväxling samt ytterligare förmåner.

Jobba hemma
Jobba hemma
Friskvård
Friskvård
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

Värt att veta

Tjänsten ingår i enheten för ekonomistrategisk planering och uppföljning. Enheten ska verka för god ekonomisk hushållning samt långsiktigt hållbar ekonomisk planering och utveckling inom koncernen. Den ska säkerställa och leverera god styrinformation genom strategisk planering, uppföljning och analys inom ekonomiområdet. Enheten ansvarar för att förvalta och utveckla Haninge kommuns gemensamma processer för budget, planering och uppföljning avseende ekonomi. Vidare ska enheten säkerställa och ständigt utveckla ett kvalificerat ekonomistöd till förvaltningarna.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med ekonomisk inriktning och erfarenhet av för tjänsten relevant ekonomiarbete samt redovisning. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Du har en fallenhet för att se nya möjligheter vid problemlösning och förmåga att agera både strategiskt och operativt. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp, är prestigelös och tar gärna egna initiativ.

Det är meriterande om du har erfarenhet av personalekonomi och bemanningsekonomi samt kunskap kring lagar och avtal som reglerar arbetslivet, men inget krav. 

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 94 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Rebecca Andersson – din rekryterare!

Rebecca Andersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Rebecca Andersson


Haninge kommun

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-08-28