TNG
Postnord söker Financial Controller

Postnord söker Financial Controller

Nu söker vi en Financial controller för den nordiska controllerorganisationen på PostNord, välkommen att bli del av teamet!

Har du erfarenhet av rapportering och controlling och söker en ny utmaning? Är du en vass redovisare eller revisor och vill nu bredda din kompetens? Vill du jobba med processförbättringar av flödena och rutiner och vara med på PostNords stora förändringsresa?

På PostNord kommer du som Financial controller göra skillnad och vara del av bolagets viktiga samhällsuppdrag tillsammans med kunniga kollegor.Ditt anställningserbjudande

Som Financial Controller kommer du tillhöra teamet Record to Report i vårt Shared Service center, Shared Service Finance. Du ingår i ett team bestående av 25 personer och kommer arbeta i en roll där fokus är att samordna och hålla ihop analys av redovisat resultat och kassaflöde för den svenska verksamheten. Det kommer innebära controlling av redovisning med fokus på varför resultatet har utvecklats och hur det har påverkats. Samordning mellan olika aktörer i koncernen är en nyckel till att förstå det redovisade resultatet. Inom Shared Service Finance råder en tillåtande kultur där dialog är främsta verktyget för innovation och utveckling. Med ambition att ständigt finna bättre lösningar testar de sig fram och lär sig av vad som fungerar och inte. Ledorden för ledarskap och självledarskap är ABC som i ansvarstagande (Accountable), modig (Brave) och engagerad (Committed).

Rollen som Financial Controller innebär mycket frihet under ansvar där du kommer att lägga mycket av tiden på att samverka med kollegor inom såväl utanför teamet för att skapa en helhetsanalys och förståelse för resultatet i den svenska verksamheten. Du kommer att jobba mycket nära redovisningschefen som är leveransansvarig för de svenska boksluten.

Som del av Shared Service Finance kommer du även att vara central i utveckling av finansprocesser och involverad i en systemförändringsresa som kommer innebära stora förändringar för redovisning och analys.

Du utgår från huvudkontoret i Solna men har möjlighet att jobba på distans till 50%. På kontoret finns en rad faciliteter för personalens bästa som inkluderar egen restaurang och café samt gym och sporthall.

Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
6 v semester
6 v semester
Friskvård
Friskvård
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som Financial Controller på PostNord kommer du inledningsvis att arbeta för den svenska verksamheten och rapportera direkt till Head of Record to Report. Efterhand kommer du även att vara involverad i arbete för den norska och danska organisationen vilket kan innebära visst resande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

Värt att veta

Hos PostNord ska du må bra!

PostNord är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. De erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom deras egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos dom finns det goda utvecklings-och karriärmöjligheter.

Anställning sker enligt kollektivavtal. Du utgår från huvudkontoret i Solna och rapporterar till Head of Record to Report. Tjänsten startar så snart rätt person kan börja.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen och har ett stort intresse för analytiskt arbete i komplexa finansiella miljöer. Du har gärna en bakgrund som revisor och flerårig erfarenhet av att arbeta med komplicerad redovisning, bokslut och finansiell analys. Du har kunskap kring lagar och praxis inom ekonomiområdet K3 och erfarenhet av arbete inom redovisning. Du har troligen arbetat i större företag med någon internationell koppling.

Som person är du driven och nyfiken och gillar att ha översikt för att kunna komma med processförbättringar. Du är en god kommunikatör och du kan uttrycka dig väl i ett av de nordiska språken samt engelska.

 

Lär känna PostNord – din framtida arbetsgivare

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetarmänniskor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord –ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Avstånd till arbetsplatsen

Terminalvägen 24, Solna. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Hendrik Christiansson – din rekryterare!

Hendrik Christiansson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • PostNord valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Hendrik Christiansson


PostNord

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-03-31