TNG
Idrottschef till Haninge kommun

Idrottschef till Haninge kommun

Vill du leda utvecklingen av Haninge som idrottskommun? Nu söker vi en ny idrottschef

Haninge är en kommun med hög tillväxt och vi är inne i en utvecklingsresa där vi går från förort till stad. En viktig del i den utvecklingen är att erbjuda ett starkt kultur- och fritidsutbud för medborgarna då det stärker vår attraktionskraft som kommun och bidrar till att fler vill leva och bo i Haninge. Med ett nytt framtaget Idrottspolitiskt program står vi nu inför en spännande utveckling av Haninge som idrottskommun där vi ska skapa möjligheter för medborgare att vara aktiva hela livet.

Vill du spela en central roll i vår resa, är du vår nya idrottschef? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder ett spännande och meningsfullt arbete i en förvaltning som befinner sig i ett utvecklingsskede där du är med och driver utvecklingen och får möjlighet att påverka och göra skillnad.

Vi sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler endast 20 minuter från T-centralen och med närhet till köpcentrum, restauranger, kulturhus och naturområde med bad, skid- och löpspår. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid/flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete, klämdagar, rökfri arbetstid, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du liksom vi vill bidra till utvecklingen av ett attraktivt kultur- och fritidsutbud i Haninge.

Jobba hemma
Jobba hemma
Gym på kontoret
Gym på kontoret
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Friskvård
Friskvård

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Vi söker dig som vill ha ett spännande och utmanande ledaruppdrag för avdelningen Idrott och Friluftsliv. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, budget, personal och utvecklingsarbete. Du leder avdelningens ledningsgrupp bestående av tre enhetschefer och en verksamhetsstrateg som alla är direktrapporterande till dig. Som chef stödjer och coachar du dina chefer utifrån deras olika ansvarsområden. Det ingår i ditt uppdrag att samordna de olika verksamheterna utifrån ett utvecklingssyfte samt bidra till ett gott samarbete inom förvaltningen i stort.
Som avdelningschef representerar du förvaltningen i flera olika sammanhang till exempel gentemot föreningslivet eller i förvaltnings- och koncernövergripande arbetsgrupper.
Du rapporterar till Förvaltningsdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp där ni tillsammans tar ansvar för förvaltningens gemensamma uppdrag. Förvaltningens övriga avdelningar är, Kultur och Bibliotek, Ung fritid, samt Verksamhetsstöd.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Ditt uppdrag blir att leda den nyinrättade avdelningen för idrott och friluftsliv.
Kultur- och fritidsförvaltningen genomför en omorganisation av förvaltningsstrukturen för att utveckla vårt arbete med att berika livet för alla Haningebor. Som ett resultat av det arbetet har vi inrättat avdelningen Idrott och friluftsliv och till den söker vi nu en avdelningschef. Ditt uppdrag blir att leda avdelningens arbete med idrotts- och friluftsfrågor så att rätt förutsättningar skapas för ett rikt, tillgängligt och inkluderande idrotts- och friluftsliv. Din kunskap och ambition har stor betydelse för hur vi utvecklar morgondagens idrotts- och friluftsverksamhet.

Kultur- och fritidsförvaltningen som helhet ansvarar för kultur, kulturskola, bibliotek, öppen fritidsverksamhet, idrotts- och friluftsverksamhet samt föreningsbidrag. Förvaltningens målbild är att berika livet i Haninge. Vi erbjuder en anställning där du tillsammans med kollegor och medarbetare gemensamt arbetar för att skapa goda förutsättningar för att våra invånare ska få del av kommunens rika utbud av kultur, idrott och natur.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Att vara chef i Haninge Kommun är att vara chef i en koncern, vilket medför höga krav på samarbetsförmåga, omvärldsbevakning och helhetssyn.
Vår ledningsfilosofi är att vi som ledare ska tillämpa en tillitsbaserad styrning av våra medarbetare och verksamheter. För att lyckas med det behöver du som ledare vara modig och våga vara föredöme genom att gå före, prova nya innovativa idéer där utveckling och ständiga förbättringar i vardagen är ett fokus. Vi ser att du har minst 3 års dokumenterad chefserfarenhet samt 3 års erfarenhet av att vara chef över chefer andra chefer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kultur- och fritidsområdet med tonvikt på idrott och friluftsliv samt erfarenhet av kommunal verksamhet i någon form. Som person vill vi att du är utvecklingsinriktad och kan driva verksamhetsutveckling från vision till verklighet. Du har förmåga att lyfta blicken och tänka långsiktigt. Du är professionell, strukturerad och har förmåga att bära fattade beslut. Du har lätt att arbeta tillsammans med andra och förmåga att entusiasmera. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och du trivs med att leda samtal. Du har god självinsikt och kommunicerar rakt och tydligt på ett välformulerat vis.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 94 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Daniel Johansson Falk – din rekryterare!

Daniel Johansson Falk

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.
Daniel Johansson Falk


Haninge kommun

Individuell lön
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-06-12