TNG
Ingenjör kraftelektronik till II-VI i Stockholm

Ingenjör kraftelektronik till II-VI i Stockholm

Förända elektronikindustrin med SiC-krafthalvledare tillsammans med II-VI (tidigare Ascatron) i Stockholm.

Är du ingenjör med erfarenhet av kraftelektronik och testning av krafthalvledare? Vill du arbeta med modellering av applikationer och demonstrationer av systemprestanda? II-VI i Kista, Stockholm, utökar sin R&D- och produktionsverksamhet med en erfaren elektronikingenjör för att kunna möta den utbredda efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC). I rollen kommer du bygga upp applikationsspecifik testutrustning för utvärdering av våra unika kraftkomponenterna.

Vill du vara med och förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

Här får du:

 

Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Bonus
Bonus
Sjukvårds&shyforsakring
Sjukvårds­forsakring
Karriärs&shymöjligheter
Karriärs­möjligheter

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar kommer att vara att leda utvecklingen av applikationsspecifika testuppställningar för utvärdering, kvalitetstestning och prestandademonstration av SiC-krafthalvledare.

Du kommer att:

Värt att veta

Du kommer dagligen samarbeta med ingenjörer inom design, material, tillverkning, test samt kvalitet och tillförlitlighet. Rollen innebär att du arbetar med flera projekt samtidigt och du kommer ha många externa kontakter. Förmågan att utveckla och underhålla interna och externa relationer samt delta i kunskapsöverföring inom och mellan arbetslag kommer vara av stor betydelse och även innebära resande utomlands.

Detta är en heltidsställning och du rapporterar till gruppledaren för Device Development.

Våra förväntningar

Vi söker en civilingenjör i elektronik eller teknisk fysik som har minst 10 års erfarenhet från elektronikindustrin. Du är van att arbeta praktiskt i testlabb och har stor kunskap inom kraftelektronik och testning av krafthalvledare. Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet av krafthalvledare, elektronikkretsar och SiC-teknologi. Rollen kräver även att du talar och skriver engelska flytande.

För att både trivas och lyckas i rollen bör du vara en driven och innovativ problemlösare med ett praktiskt handlag. Du har också ett starkt kundfokus och förmågan att samarbeta i grupp och skapa långsiktiga relationer.

Lär känna II-VI Kista AB – din framtida arbetsgivare

II-VI Kista, previously known as Ascatron, produces high-performance Silicon Carbide (SiC) epitaxy material and develops power semiconductors radically reducing losses in electrical converters. Main applications are electric vehicles, data centres, industry, and renewable energy.

The company is located outside Stockholm, with material production and prototyping in the Electrum laboratory clean-room. Here we offer an innovative workplace, with many opportunities for career advancement, personal development, and networking, as well as being part of our journey to transform the electronic industry.

The Kista-unit is part of II-VI Incorporated, a global leader in engineered materials and optoelectronic components, with more than 22,000 employees worldwide.

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Isafjordsgatan 22. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Cilla Lennér – din rekryterare!

Cilla Lennér

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • II-VI Kista AB valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.
Cilla Lennér


II-VI Kista AB

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-06-09