TNG
Föreningsjurist till FAR i Stockholm

Föreningsjurist till FAR i Stockholm

Nu söker vi efter en föreningsjurist för att förstärka teamet på FAR i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Har du arbetat som jurist och vill testa att jobba för en branschorganisation? FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning och utökar nu gruppen med en föreningsjurist. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade skatterådgivare, auktoriserade lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning.

Sök idag eller kontakta oss om du vill veta mer!

Ditt anställningserbjudande

Du kommer till en ekonomiskt stabil organisation med genomarbetade arbetsprocesser och effektiva IT-system. På kontoret på Kungsholmen sitter det totalt 48 medarbetare där arbetsplatspolicyn ger möjlighet till distansarbete två dagar/vecka. FAR erbjuder en arbetsmiljö med en god worklife balance och nöjda medarbetare.

Du kommer tillhöra en välfungerande grupp på 12 medarbetare med bland annat två föreningsjurister samt den övriga gruppen bestående av revisorer, skattejurister, redovisningskonsulter och medlemsadministratörer. Stämningen är harmonisk och stöttande vilket avspeglar sig i goda siffror i medarbetarundersökningarna.

I rollen som föreningsjurist kommer du att ha ett varierande jobb med en mix av rådgivning, normgivning inom etik, utbildning och arbete med remisser och utredningar. Du kommer att få ordentligt med tid och utrymme att grundligt sätta dig in i frågor som påverkar FAR:s medlemmar. Till din hjälp har du också flera erfarna kollegor och chefer med tung juridisk bakgrund som kan agera bollplank.

Du blir erbjuden en marknadsmässig lön med ett generöst förmånspaket som inkluderar sommararbetstid 32,5 h/vecka (36,25 h/vecka i snitt per år), sex veckors semester, 5000 kr i friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, tjänstepension, löneväxling, kostnadsfri influensavaccination, olika trivselaktiviteter samt gemensam frukost en gång/vecka. FAR har kollektivavtal.

På FAR satsar man på sin personal och du kommer få tillgång till företagshälsovård med årlig hälsoundersökning, subventionerad massage på kontoret under betald arbetstid, rabatt på SATS och olika friskvårdsaktiviteter under året. Om du är revisor sedan tidigare får du behålla din auktorisation.

Centralt kontor
Centralt kontor
Företags&shyhälsovård
Företags­hälsovård
Sjukvårds&shyförsäkring
Sjukvårds­försäkring
Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning

Dina arbetsuppgifter

FAR:s mål är att nå nöjda medlemmar genom medlemsrådgivning, normering av etikfrågor samt driva relevanta frågor i form av utredningar, remisshantering och delta i olika samverkansprojekt. I din roll som föreningsjurist kommer du att arbeta inom flera områden där fokus är att hjälpa medlemmarna med deras etiska problemställningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

En viktig del av arbetet är att kontinuerligt jobba med förbättringar och proaktiva åtgärder för att utveckla arbetssätten inom dina områden. I rollen finns också goda möjligheter till nordiska och europeiska engagemang.

Värt att veta

Du utgår från FAR:s kontor på Fleminggatan i centrala Stockholm, nära till centralstationen med goda kommunikationer. Du rapporterar till Affärsområdeschefen Medlem och delvis direkt till Chefsjuristen.

 

Våra förväntningar

Vi söker dig med en juristexamen och arbetslivserfarenhet från rådgivande juridik inom penningtvätt. Erfarenhet av revisionsrelaterad juridik och etikfrågor är meriterande. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring, men inget krav.

Som person är du analytisk och noggrann, lyhörd och har förmågan att snabbt ta till dig ny information. Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och har en utpräglad servicekänsla liksom förmåga att knyta nya kontakter och bygga nätverk. Du förväntas återkoppla till medlemmar i medlemsrådgivningen så det är viktigt att du känner dig bekväm att prata i telefon. Du måste även kunna uttrycka dig väl såväl skriftligt som muntligt på både svenska och engelska.

 

Lär känna FAR – din framtida arbetsgivare

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.
FAR har cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag med 16,000 medarbetare. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning. Revisorer auktoriseras av Revisorsinspektionen, som också utövar myndighetstillsyn. FAR auktoriserar redovisningskonsulter, lönekonsulter och skatterådgivare och utövar kvalitetskontroll över dessa.
FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. Verksamheten består idag av 50 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm.

Avstånd till arbetsplatsen

Fleminggatan 7, Stockholm. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Hendrik Christiansson – din rekryterare

Hendrik Christiansson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • FAR valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Hendrik Christiansson


FAR

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-03-20