TNG
Lokingenjör till Green Cargo i Solna

Lokingenjör till Green Cargo i Solna

Vi söker en lokingenjör till Green Cargo i Solna. Ta chansen och var med på deras fortsatta utvecklingsresa!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-02-09
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Vendela Ekstrand Hamrén
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Vendela Ekstrand Hamrén

079-0984730

Vi söker en lokingenjör till Green Cargo i Solna. Ta chansen och var med på deras fortsatta utvecklingsresa!

Green Cargo har sina rötter i den svenska tågtrafikens ursprung, och är Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik. De är också en viktig del av det skandinaviska näringslivet. Vill du vara med och påverka deras resa? Sök rollen som lokingenjör redan idag!

I rollen som lokingenjör får du arbeta med såväl operativa samt mer strategiska arbetsuppgifter inom fordonssidan. Placering för tjänsten är på fordonsenheten, och du kan välja att utgå från Solna, Hallsberg eller Eskilstuna.

Vi ser fram emot din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo står för hållbar logistik och ser till att transporter utförs med minimal klimatpåverkan, goda arbetsvillkor för personalen och med hög säkerhet. Green Cargo har ett systematiskt förbättringsarbete där miljö, kvalitet och arbetsmiljö hanteras.

Hos Green Cargo är trivseln hög och möjligheten till karriärutveckling likaså, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge. I rollen som lokingenjör kommer du att få en gedigen introduktion med en engagerad mentor. Tillsammans med din kompetens arbetar ni för att ständigt öka tillgängligheten och kvalitetsnivån på företagets fordon.

Mångfald och inkludering
Green Cargos medarbetare är nyckeln till att vi ska kunna nå bolagets vision om järnvägslogistik i världsklass och det är medarbetarnas kompetens och ambition som driver bolagets framgång. Vi ser att olikheter bland våra medarbetare stärker vår konkurrenskraft och bidrar till vår affär och vår utveckling. Vi vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som lokingenjör kommer du främst arbeta med att: 

  • Ansvara för projektledning.
  • Rapportera avvikelser.
  • Sköta fordonsdokumentation.
  • Säkerställa att fordonsunderhållet utförs enligt instruktioner och enligt avtal.
  • Sköta kontinuerlig driftsuppföljning av företagets lok ur ett tekniskt, ekonomiskt och operativt perspektiv.
  • Bistå med tekniska underlag och utredningar vid lokupphandlingar och utvecklingsprojekt.
  • Hantera tekniska avvikelser samt utreda dessa.
  • Hantera leverantörskontakter. 
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som lokingenjör kommer du att tillhöra ett engagerat och kompetent team som består av lokingenjörer, loktekniker och underhållsstyrare. Kollegorna utgår från olika orter, vilket innebär att resor i tjänsten kan förekomma en till två dagar i veckan över dagen, utan övernattning. 

Du rapporterar direkt till lokchefen.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För den här tjänsten söker vi dig som har en relevant akademisk utbildning med erfarenhet av tekniska utvecklingsprojekt. Du har god IT-vana, vilket krävs då rapporteringen sker i olika system. 

Som person är du noggrann, analytisk och strukturerad. Du är positiv och initiativrik, och trivs med att arbeta självständigt. Du engagerar dina kollegor och är motiverad till att ständigt utvecklas. 

Då tjänsten innebär interna och externa kontakter krävs god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av järnvägsdrift, ledarerfarenhet och/eller erfarenhet av förvaltning.

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Över 95 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 8 500 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi transporterar 21 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på drygt 4 miljarder SEK (2020).
www.greencargo.com

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

På Green Cargo värnar vi om en säker och trygg arbetsplats. Som en del av det arbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-02-09
Vendela Ekstrand Hamrén
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Vendela Ekstrand Hamrén

079-0984730

Placering

Kraftvärmegatan 2, Hallsberg

Räkna ut avståndet till jobbet

Andra jobb som kanske passar dig