TNG

Lediga jobb Luleå

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Luleå

Luleå är en tätort i Norrbotten och en centralort i Luleå kommun. Idag är Luleå Sveriges 22:a största tätort med Sveriges sjunde största hamn för gods. Staden är även ett stort centrum för metallurgi och erbjuder lediga teknik- och ingenörsjobb genom sin stålindustri och omfattande forskning. Tack vare detta kallas staden ofta för Stålstaden.

Söka jobb i Luleå
Oavsett om du söker lediga jobb på heltid eller extrajobb så har Luleå mycket att erbjuda.  Staden har ett starkt näringsliv inom industri, utbildning och kunskapsproduktion.

Inom staden ligger huvudkontoren för företagen LKAB, Max Mamburgerrestauranger och Vattenfall AB. Andra stora företag i området inkluderar Sveaskog AB och SCA Munksund AB.

Tillsammans med Boden, Kalix, Piteå och Älvsbyn skapar Luleå den kraftfulla Luleåregionen. Här finns en världsledande basindustri inom stål, trä, vattenkraft och papper som sysselsätter över 14 000 arbetspendlare. Här finns även en stark informations- och kommunikationsteknikbransch med elektronikspets. Utöver dessa områden rymmer också Luleåregionen Sveriges största småhustillverkare och driver en stor del av Norrlands livsmedelsproduktion.

Söker du studentjobb eller extra arbete på deltid kan du även söka dig till Luleås många företag inom handel, service och kundservice.

Utbildning i Luleå
I Luleå finns Luleås tekniska universitet som är ett statligt svenskt universitet. Universitetet inrättades den 1 juli 1971 och är Sveriges nordligaste universitet. LTU inriktar sig främst mot det tekniska området. Men på universitet finns det även en omfattande lärarutbildning, samhällsvetenskaplig utbildning och forskning, ekonomutbildning samt utbildningar inom teater, media, dans och musik. Universitet har idag plats för ca 19 000 studenter.

Sedan starten har universitetet funnits på Porsön i norra Luleå, men har idag också verksamhet i de mer centrala delarna av staden samt i andra städer som till exempel Kiruna, Borlänge, Filipstad och Piteå.

Inom Luleås studentkår ligger en stor fokus på en nära relation med näringslivet. Detta ger en bra start för alla universitetets studenter som får en bättre start på sin karriär tack vare den erfarenhet de skaffar redan under studietiden och på TNG har vi löpande studentjobb för de som vill bygga på sin CV.

Funderar du på att söka jobb i Luleå? Gör gärna en spontanansökan och ta samtidigt del av våra rekryterares karriärtips i vår jobbpodd eller blogg.