TNG
Hållbarhetsutvecklare till Ahlsell

Hållbarhetsutvecklare till Ahlsell

Vi söker en Hållbarhetsutvecklare med fokus på ansvarsfulla inköp och hållbara leverantörskedjor

Söker du en tjänst inom hållbarhet där du får vara med på en resa att ta Ahlsells hållbarhetsarbete till nästa nivå? Vi på Ahlsell sätter nu ännu större fokus på området Hållbarhet och bygger en ännu kraftfullare professionell organisation med en nytillträdd Hållbarhetsdirektör vid rodret. I rollen som Hållbarhetsutvecklare kommer du ha ditt främsta fokus på ansvarsfulla inköp och säkerställande av hållbara leverantörskedjor. Du kommer därmed starkt bidra till att fortsätta implementera Ahlsells hållbarhetsstrategi med uppsatta mål och ambitioner. Det finns mycket att göra och viljan att utveckla är stor. Varmt välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Här erbjuds du en roll där du kommer att kunna vara med att påverka.
Hållbarhetsutvecklaren ska tillsammans med det övriga hållbarhetsteamet planera, utveckla och driva Ahlsells koncerngemensamma hållbarhetsarbete. I det ingår att identifiera och driva på förbättringar samt hitta innovationsmöjligheter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det är en operativ roll där du kommer att arbeta tvärfunktionellt med olika avdelningar och dotterbolag inom Ahlsell.

Ahlsell är en trygg arbetsgivare, som främjar utveckling, mångfald, öppenhet, samt ett långsiktigt och ansvarsfullt agerande. Våra värderingar – Ansvar, Öppenhet och Enkelhet – vägleder oss i vardagen. Vi på Ahlsell strävar efter att göra tillvaron enklare för våra medarbetare och kunder.

Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
6 v semester
6 v semester

Dina arbetsuppgifter

Ahlsellkoncernen har under 2022 utvecklat ett Supplier Relation Management System(SRM) som också innehåller en hållbarhetsmodul där Ahlsells leverantörer genom en självscreeningsprocess ska självutvärdera sina riskområden inom ramen för sociala, miljömässiga och etiska risker. Det nya systemet möjliggör ett nytt digitalt arbetssätt som ersätter tidigare manuella utvärderingar.
Rollen som hållbarhetsutvecklare med ansvar för hållbara, ansvarsfulla inköp handlar bl.a. om att:

Värt att veta

Många av koncernens leverantörer är gemensamma över våra nordiska länder och vi samverkar över landsgränserna för att effektivt säkra en hållbar leverantörskedja. Ahlsell har ett särskilt ansvar för att säkra att våra egna märkesvaror (EMV) är förenliga med lagkrav, rutiner, policys och riktlinjer för hållbara, ansvarsfulla inköp. Du stödjer våra EMV sourcing managers i att säkra detta samt följer, i samarbete med Chef EMV, upp utfallet av arbetet som kvalitetsrevisorerna på vårt kinesiska inköpskontor genomför ute hos våra leverantörer.

Våra förväntningar

Du:

Du är bekväm med många kontaktytor inom och utanför organisationen och har lätt för att bygga relationer. Vi ser att du är affärsmässig med god förmåga att se hur hållbarhetsarbetet kan skapa värde för företaget. Du drivs av att få saker att hända och att skapa resultat. Du har gott omdöme och integritet och tycker om att kommunicera hållbarhetsnytta på ett enkelt sätt så att även icke experter förstår. Som person är du prestigelös, självgående, engagerad och initiativrik och är bra på att driva flera aktiviteter samtidigt. Du är analytiskt lagd och arbetar med god struktur och har bra förmåga att inspirera, engagera och vägleda medarbetare på Ahlsell inom hållbarhetsområdet. 

Lär känna Ahlsell – din framtida arbetsgivare

Ahlsell är Nordens största grossist inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Vi kan därför erbjuda marknadens bredaste sortiment inom VVS, El, Kyl, VA, Industri, Bygg, Fastighet, Ventilation, Isolering, Verktyg & Maskiner och Personligt Skydd.
Vår affärsidé är att skapa effektiv handel med installationsprodukter, verktyg och maskiner för professionella användare. Visionen är att vara kundens självklara val av installationsprodukter, verktyg och maskiner.
Ahlsellandan bygger på vårt affärsmannaskap som kan beskrivas av värdeorden; ansvar, öppenhet och enkelhet.

Avstånd till arbetsplatsen

Årstaängsvägen 11, Stockholm. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Ahlsell

Söktips från Lovisa Wang-Larsen – din rekryterare!

Lovisa Wang-Larsen

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Ahlsell valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Lovisa Wang-Larsen


Ahlsell

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-12-18