TNG
Strateg inom social hållbarhet till Haninge Kommun

Strateg inom social hållbarhet till Haninge Kommun

Är du en processvan strateg med intresse för social hållbarhet? Vill vara med i ett viktigt utvecklingsarbete på Haninge Kommun?

Vill du vara en del av Haninges kommuns arbete för att öka hållbarheten, förbättra folkhälsan och skapa bra förutsättningar för att leva, bo och arbeta? Arbetar du nära politiken som strateg eller kanske processledare inom hållbarhet idag? Sök rollen som strateg inom social hållbarhet!

Vi söker en hållbarhetsstrateg inom social hållbarhet som vill bidra till Haninge kommuns pågående insatser för att göra Haninge hållbart.

Haninge kommun befinner sig i ett starkt utvecklingsskede och är den första kommunen som tar fram ett program för social hållbarhet i Region Stockholm.

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder ett spännande och givande roll i en kommun som befinner sig i ett utvecklingsskede där du är med och driver vägen framåt och får möjlighet att påverka och göra skillnad. Du kommer in i en härlig och glad grupp på 15 personer med hög kompetens där man känner sig välkommen och delaktig.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du vill vara med och utveckla arbetet med social hållbarhet i Haninge!

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Den sociala strategen har en viktig roll i att prioritera, leda, möjliggöra och följa upp kommunens övergripande strategiska arbete med social hållbar utveckling. Arbetet omfattar Haninges målområden för social hållbarhet vilka är;

I rollen ska man även vid behov kunna bidra med generell utredningskompetens inom ett bredare fält och har dagligt samarbete både internt och externt. Internt innebär att leda arbetsgrupper, samarbeta med andra förvaltningar, ha kontakt med chefer samt bistå politiken. Externt innebär det kontakter/samarbete med både offentliga och privata aktörer främst lokalt och regionalt. I dina åtaganden ingår även vid behov att delta som talare, moderator, facilitator vid konferenser, seminarier, workshops med mera.

Den sociala strategens ansvarsområden är att:

Värt att veta

Rollen som social hållbarhetsstrateg tillhör enheten för strategisk planering som ansvarar för frågor om klimat och miljö, trafik, bostadsförsörjning, befolkningsprognoser, utvecklingsstrategier, frågor om mänskliga rättigheter som minoritetsfrågor, folkhälsa, budget – och skuldrådgivning till kommuninvånarna, delaktighet- och inflytande samt kostfrågor.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till pendeltågsstation. På endast 20 minuter når du T-centralen. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. Hybridarbete tillämpas 2-3 dagar i veckan.

Våra förväntningar

Vi söker en person med universitetsexamen inom hållbar utveckling och/eller social-,samhälls-eller folkhälsovetenskap, eller liknande utbildning. Vi vill att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, kanske med flera års arbete på en myndighet. 

Då du kommer att vara ett ledningsstöd och jobba väldigt nära politiken så är viktigt att du är van att hantera remissärenden, ta fram understöd, handlingar och hantera utredningar. Då du kommer att göra detta till kommunledare så är processerfarenhet viktig i denna roll.

Vi tror att du behöver vara en mycket samarbetsvillig lagspelare, men också ambitiös och initiativrik, med ett genuint intresse för hållbarhet, välbefinnande, folkhälsa, rättvisalevnadsvillkor, demokrati och deltagande.

Vi söker en person som är strukturerad, kvalitetsmedveten och har en strategisk förmåga att se helheten. För oss innebär det förmågan att förstå olika perspektiv och att balansera dem för att uppnå kommunens mål och visioner.

Som strateg planerar du proaktivt och organiserar frågor och uppgifter. Förändring, utveckling och innovation är naturliga inslag i den här rollen.

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 97 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Söktips från Åsa Pettersson – din rekryterare!

Åsa Pettersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Åsa Pettersson


Haninge kommun

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, då urval och intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse. 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-02-11