TNG
Teknisk säljare till Ramström Transmission AB

Teknisk säljare till Ramström Transmission AB

Driven teknisk säljare till Ramström Transmission AB med placering i Göteborg, Örebro eller Karlstad med omnejd.

Trivs du med att jobba med mekaniska produkter och utveckla försäljning? Lockas du av att skapa mervärde för kunder och skapa hållbara lösningar? Då kan detta vara något för dig! Sök till Ramströms redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Här får du en unik möjlighet att jobba i ett företag som har en stark position på marknaden inom sitt produkt och kund segment. Du kommer att representera välkända internationella varumärken med produkter av hög kvalitet.

Med dina erfarenheter och tekniska kunskap får du möjlighet att stärka organisationen för det distrikt du ansvarar för. Du får ett självständigt och intressant uppdrag som riktar sig till dig med stort tekniskt intresse och som drivs av att åstadkomma resultat. Du kommer att arbeta både mot befintliga och nya kunder utifrån en planerad budget.

Jobba hemma
Jobba hemma
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Bonus
Bonus

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att du självständigt bearbetar och utveckla distriktet utifrån givna ramar och prioriteringar. Du kommer att ha en hög nivå av kundnärvaro och vara mycket ute på fältet. 

Du kommer att sälja företagets sortiment av premiumprodukter och lösningar för mekanisk transmission. Huvudprodukter är kedjor, kedjehjul, kopplingar, elmotorer och växlar. I sortimentet ingår även hjul och andra närliggande transmissionsprodukter.

Till stöd har du en innesäljarorganisation, inköpsavdelning samt teknisk support. Ramström har även ett omfattande lager av produkter med en engagerad grupp av medarbetare som ser till att logistiken fungerar.
I rollen som säljare rapporterar du direkt till försäljningschefen och deltar i alla säljmöten samt sälj och produkt utbildningar.

Värt att veta

Du utgår hemifrån och det mesta av jobbet sker ute hos våra befintliga och nya kunder och det förekommer övernattningar på annan ort varje månad.  

Vi är en del av Addtech som är en teknikhandelskoncern som arbetar för högteknologiska produkter och lösningar. Koncernen verkar inom valda nischer på marknaden och har kunder främst inom tillverkande industri och offentlig sector. Addtech har drygt 3500 medarbetare i omkring 140 dotterbolag, en årsomsättning om cirka 14 miljarder svenska kronor och försäljning till ett 20-tal länder.

Vi stärker ständigt våra positioner genom lansering av nya produkter, vidareutveckling av våra tjänsteutbud och service till kunder och användare. Vår strävan är att alltid kunna erbjuda kunderna det bästa inom modern teknik och att marknadsföra detta med den specialkompetens som modern teknik kräver.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett naturligt intresse för affärsutveckling och stort tekniskt kunnande inom transmissioner där ditt mål är att öka kundens produktivitet.
Du har god förmåga att uppnå resultat genom bra planering, genomförande och uppföljning. Vi söker dig som har vilja och attityd att förse svensk industri med kunskap och kvalités produkter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

Då distriktet är stort kommer det innebära en del resor med övernattning. Vidare krävs B-körkort, och även att du är van att arbeta i affärssystem samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Det finns flexibilitet i bostadsort, men vi ser gärna att du bor i närheten av Göteborg, Örebro eller Karlstad med omnejd. 

Lär känna Ramström Transmission AB – din framtida arbetsgivare

Ramström Transmission AB är verksamt inom transmission och stationär materialhantering och ingår i den börsnoterade Addtech-koncernen. Företaget handlar med mekaniska transmissions-produkter såsom kedjor, kopplingar samt relaterade produkter och hjul.

Våra produkter är en liten men nödvändig del för att våra kunders produktion ska fungera. Vår förståelse för hela processen är viktig i vårt arbete tillsammans med våra kunder.

Med hög teknisk kompetens och attraktiva varumärken erbjuder vi våra kunder kostnadseffektiva och kundunika lösningar inom mekanisk transmission samt materialtransport.

Våra fokusområden är Sågverk, Massa och Papper och Värmeverk men vi vänder oss även till Livsmedel och Bryggerier, Truckar samt Övrig industri. Vi strävar efter att bli den ledande leverantören inom dessa områden, för såväl OEM- marknaden som slutförbrukare.

Vi är idag drygt 25 anställda, har vårt huvudkontor och lager i Helsingborg, dessutom har vi har försäljningskontor i Härnösand och Järfälla.

Video thumbnail

Därför trivs vi på Ramström Transmission AB

Jenny Munther arbetar som innesäljare hos oss på Ramström. En person som bidrar med positiv energi och finns alltid till hjälp för både kunder som kollegor. Jenny tycker att kundkontakten är det roligaste med hennes jobb och att få våra kunder att känna att vi finns där för dem. En nöjd kund förgyller en hel dag! Hon uppskattar Ramström som arbetsgivare och genom sina kollegor som hon trivs väldigt bra med.

Jenny Munther, Innesäljare

Björn Carlström arbetar som lagerchef hos oss på Ramstöm Transmission. Björn är den som ser till att hålla vårt lager i rullning och att alla orders packas och skickas iväg till våra kunder. Han har ett väldigt varierande jobb där han kan vara med och påverka. Det han uppskattar mest med att ha Ramström som arbetsgivare är de fantastiska arbetskamraterna och närheten till jobbet.

Björn Carlström, Lagerchef

Avstånd till arbetsplatsen

Makadamgatan 1, Helsingborg. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Paula Claesson – din rekryterare

Paula Claesson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Ramström Transmission AB valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Paula Claesson


Ramström Transmission AB

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-10-16