TNG
Ingenjör inom ILS till SAAB i Arboga

Publicerat

Ingenjör inom ILS till SAAB i Arboga

SAAB i Arboga söker nu en ingenjör inom analys av drift och underhåll. Läs mer nedan och sök tjänsten redan idag!

Trivs du att arbeta i en analytisk roll med många kontaktytor både internt och externt? Vill du arbeta i en bred roll med produktens hela livscykel från anbud till skrotning? Bra! Då är detta tjänsten för dig!

Till innovativa SAAB i Arboga, mellan Örebro och Västerås, söker vi nu en ingenjör inom ILS (Integrated Logistics Support) som kommer ha stort fokus på analyser av produktlivscykeln. En bred och utvecklande tjänst på ett ledande företag inom försvarsindustrin. Här får du arbeta med avancerad teknik med viktigt syfte! Låter det spännande?

Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

SAAB är ett ledande företag inom försvarsindustrin med över 22 000 anställda världen över. De är verksamma i en högteknologisk förtroendebaserad bransch med kunder som har höga förväntningar på deras leveranser som bidrar till en säkrare värld. Hos SAAB erbjuds du goda möjligheter till kompetensutveckling och en karriär både nationellt och internationellt. 

Communications är en produktenhet baserad i Arboga, Linköping och Järfälla. De jobbar främst med integrationer av olika kundanpassade system där kommunikation eller ledningsförmåga krävs. De har inom produktenheten hela projektkedjan från systemarkitekter till montörer. Där jobbar ca 130 medarbetare men de siktar på att bli 150+ innan året är slut.

Arbetstidsförkortning
Arbetstidsförkortning
Friskvård
Friskvård
Flextid
Flextid
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med ILS på Saab Surveillance Product Unit Communications. I arbetet kommer du bl.a. att arbeta med LCC-analyser (Life Cycle Cost) och LSA (Logistics Support Analysis) samt med flera av de ingående elementen inom ILS. Arbetet sker i nära samarbete med övriga discipliner på företaget. Du kommer även att arbeta med att ständigt förbättra våra processer och metoder. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som bidrar till att maximera systemens effektivitet, minimera kostnader och säkerställa långsiktig hållbarhet och pålitlighet är bl.a:


Maintainability - Snabb och enkelt underhåll som bidrar till att systemet eller produkten kan hållas i drift längre och med högre tillförlitlighet.


Supportability - Enkel tillgång till reservdelar, teknisk dokumentation, verktyg, utbildning m.m. som bidrar till stödbarhet säkerställer att systemet kan upprätthållas effektivt, vilket minskar kostnader och tidsåtgång för underhåll och reparationer.


Maintenance - Aktiviteter för att hålla systemen i drift som minimera driftstopp och förlänga systemets livslängd.


LCC och LSA - Den totala kostnaden över systemet och produktens livscykel för att säkerställa att ett system är ekonomiskt hållbart över tiden.

Värt att veta

Det finns möjligheter att arbeta viss tid på distans, men eftersom detta är en verksamhetsnära roll ser vi dock helst att du prioriterar att arbeta på plats i Arboga. Flexibel arbetstid tillämpas och resor förekommer, till Linköping, Järfälla samt till leverantörer.

För kännedom: Inför kontraktsskrivning sker en säkerhetsprövning. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma bli tillsatt innan sista ansökningsdatum har gått ut. Så vänta inte med din ansökan! 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en teknisk utbildning med som lägst kandidatexamen. Erfarenhet från liknande tjänster är ett plus men inte ett krav då personlighet och andra faktorer kan väga upp.

Det är meriterande om du har kunskap och förståelse för produktsupport, drift eller underhåll. Kanske har du tidigare arbetat som underhållsingenjör, systemingenjör eller arbetat med produktsupport och driftsäkerhet? Har du dessutom erfarenhet av att leda projekt är det är stort plus! Det är även meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete inom ILS eller närliggande områden såsom RAMS och samt tekniska system. 

Som person är du analytisk och har förmågan att sätta uppgifter i ett helhetsperspektiv. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta och arbeta i team. 

Då tjänsten innehåller omfattande dokumentering krävs goda kunskaper i både svenska och engelska.

Lär känna SAAB Surveillance – din framtida arbetsgivare

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga

Affärsområdet Surveillance tillhandahåller effektiva lösningar för säkerhet och trygghet, för övervakning och beslutsstöd, samt för hotdetektering, lokalisering och skydd. Surveillance har världsledande mikrovågs- och antennteknologi baserad på effektiv långsiktig produktutveckling som utnyttjar synergier mellan de olika produktområdena.

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Kungsörsvägen 60, Arboga. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Sandra Précenth – din rekryterare

Sandra Précenth

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Saab har valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss på TNG.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Sandra Précenth


0762137255


SAAB Surveillance

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech – specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-07-26