TNG
Processingenjör – Coherent – Stockholm

Publicerat

Processingenjör – Coherent – Stockholm

Coherent (fd II-VI) söker nu en processingenjör med kunskaper och erfarenhet från halvledarindustrin till Stockholm.

Har du bred teknisk kompetens och motiveras av att arbeta i en dynamisk, snabbväxande och internationell organisation med korta beslutsvägar? Vill du arbeta i ett teknikinnovativt bolag med många banbrytande optoelektroniska produkter i världsklass? Coherent (fd II-VI) utökar sin produktion i Järfälla och söker därför en processingenjör, gärna med erfarenhet från halvledarindustrin. Som processingenjör hos Coherent får du möjlighet att jobba med förbättringar i produktionen med fokus på TF, nedtunning och RIE utrustning. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell samt andra attraktiva förmåner.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Bonus
Bonus
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Värt att veta

Avdelningen har en stark tillväxt och består idag av sju medarbetare. I rollen som processingenjör kommer du närmast samarbeta med kollegorna inom RIE & TF-arean, med produktions- och underhållspersonal, samt ingenjörer inom övriga teknikområden: litografi, epitaxi och våtkemi. Det innebär att du kommer ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm samt till viss del med kollegorna runt om i världen. Som processingenjör inom torrets och tunnfilm får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på siten största delen av din arbetstid.

Tjänsten som processingenjör avser heltid och du jobbar antingen dag- eller kvällsskift. De flesta arbetar mellan 8:15-16:45 men flexibilitet finns för att lägga sin arbetstid i spannet 06-23.

Din arbetsplats är Coherents anläggning i Järfälla, Stockholm. Tänkt start är så snart rätt person kan vara på plats. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Fackliga företrädare på Coherent: Jessica Carlsson jessica.carlsson@coherent.com (Akademikerföreningen) samt Niklas Jansson (Unionenklubben), niklas.jansson@coherent.com

Våra förväntningar

Vi lägger står vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för rollen söker vi dig som
är: civilingenjör / högskoleingenjör med examen inom teknisk fysik, materialteknik, nano-/mikro-elektronik eller liknande områden. Du är också flytande i svenska samt engelska i tal och skrift.

Har du erfarenhet inom halvledarprocesser och/eller metrologi eller annan relevant produktion, tillverkande industri samt erfarenhet inom tunnfilm (TF) / torrets (RIE), är det starkt meriterande men inget krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som processingenjör ser vi att du har en analytisk förmåga och gillar problemlösning. Du är modig, och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med teamarbete och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du gillar problemlösning och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med i en supporterande roll med uppgift att stödja och upprätthålla produktionen samt åtgärda mindre produktionsstörningar. Du ansvarar och driver mindre projekt inom processarean.

Lär känna Coherent – din framtida arbetsgivare

Coherent Corp. empowers market innovators to define the future through breakthrough technologies, from materials to systems. Coherent Järfälla is a high-tech, international company that develops pioneering and high-quality products in optoelectronics. Be part of a financially stable and fast-growing organization that has some of the world´s most famous Tech companies as customers. Join our team and contribute to the development of products used in large computer halls and 5G networks, for example. At Coherent Järfalla, you will work in a multicultural, knowledge-intensive and fast-growing business with efficient decision-making. Coherent Corp. has 39,000 employees globally with 225 employees in Coherent Järfälla.

Video thumbnail

Därför trivs vi på Coherent

Det är en fantastisk känsla att jobba i ett företag som Coherent, som ligger i framkant med att utveckla och producera högteknologiska optoelektroniska komponenter, i lilla Sverige. Det är ett varierande jobb där den ena dagen inte liknar den andra. Det är en utvecklande miljö och man lär sig något nytt hela tiden. Förutom alla arbetskamrater på jobbet här på Coherent i Järfälla skapar du dig även ett kontaktnät från andra siter i världen inom Coherent Inc.

Robert Jonsson, Process Engineering Manager

Avstånd till arbetsplatsen

Bruttovägen 3. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Linnea Wäringe – din rekryterare

Linnea Wäringe

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

Är du en teknikintresserad ingenjör så är det här helt rätt tjänst att söka. Innovativa Coherent är världsledande inom sitt område och här får du arbeta med häftig ny teknik i ett tryggt, stabilt bolag i kraftig tillväxt! 

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Linnea Wäringe


0768830460


Coherent

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-05-22