TNG
Chef Trafikplanering på VR (fd Arriva)

Chef Trafikplanering på VR (fd Arriva)

Nu söker vi en trafikplaneringschef till VR. Du kommer leda ett team på 8 trafikplanerare för att optimera buss- och spårtrafiken

Vill du leda ett team med duktiga planerare att både coacha individuellt samt utveckla arbetsprocesserna? Har du erfarenhet av trafikplanering eller kollektivtrafikfrågor? Nu söker VR en planeringschef till trafikplaneringen. Ansök ansök redan idag då urvalet sker löpande!

Ditt anställningserbjudande

VR Sverige är starkt värderingsstyrt och har stora ambitioner att växa de kommande åren. Tidigare i år köpte finska VR f.d. Arriva Sverige från Deutsche Bahn och har i och med det inlett en storsatsning i Sverige med målet att öka marknadsandelarna i Sverige.

Du kommer till ett internationellt bolag som satsar mycket på sin personal samtidigt som de nu investerar stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att i slutänden öka kvaliteten för sina resenärer. VR Sverige har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Du kommer få en viktig roll i en bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion.

Du kommer leda i ett välfungerande team med 7 erfarna trafikplanerare samt en tidtabellsansvarig. Gruppen är harmonisk med god stämning, samarbete och levererar goda resultat. Din blivande chef är en tidigare trafikplanerare som själv arbetat som chef över gruppen och kommer ge dig en gedigen introduktion tills du är självständig och kommer sedan vid behov fungera som bollplank.

Avdelningen som du kommer att tillhöra har goda medarbetarsiffror och du kommer även ha möjlighet att påverka din vardag och arbetsmiljö i en stor utsträckning. Du kommer erbjudas en marknadsmässig lön samt ett generöst förmånspaket.

 

6 v semester
6 v semester
Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats
Betald kollektiv&shytrafik
Betald kollektiv­trafik
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

Som trafikplaneringschef kommer du att ansvara för trafikplaneringsprocessen för buss och lokalbanor inom VR Sverige. Du har budgetansvar och personalansvar för 8 personer. Tjänsten är en kombination av personalledning/coachning samt att utveckla arbetsprocesserna inom trafikplaneringen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att:

• Utveckla trafikplaneringsprocessen för buss och lokalbanor
• Leda och fördela arbetet inom trafikplaneringen av buss och lokalbanor
• Ansvara för att nya planer som föreslås för implementering har ekonomisk bärighet
• Leverera förslag på nya trafiklösningar, resandeunderlag, kostnadsberäkningar etc
• Ansvara för trafikplaner till budget-/forecastarbete
• Säkra dialogen med Kommuner, uppdragsgivare och andra intressenter

Värt att veta

Du utgår från huvudkontoret i Sickla Udde. Du har möjlighet att jobba remote vid behov men förväntas vara på kontoret i den utsträckning som behövs för att kunna vara ett stöd för trafikplanerarna och resten av organisationen. Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats.

 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av planering i en ledande befattning. Du har troligen jobbat med kollektivtrafik eller inom liknande område och gillar kombinationen med att arbetsleda och utveckla verksamheten.

Som person är du intresserad av att jobba med människor och gillar att få medarbetare att växa i sin roll. Du har erfarenhet av coachning och tycker det är givande. Du är en nyfiken person som gärna testar nya arbetssätt.

Lär känna VR Sverige – din framtida arbetsgivare

VR Group är ett ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och underhåll som transporterar dig mot ett välmående och koldioxidneutralt Finland. Samtidigt som vi främjar miljövänlig spår- och kollektivtrafik minskar vi våra kunders och hela samhällets utsläpp. Vi har hållit det finländska samhället i rörelse under 160 års tid. VR Groups omsättning år 2021 var 838,3 miljoner euro. Med våra tåg gjordes 55 miljoner resor och 37,4 miljoner ton gods transporterades. Vi sysselsatte fler än 5 600 proffs inom olika branscher. Vårt företag är helägt av finska staten och vi har vår huvudsakliga verksamhet i Finland men verkar även utomlands i Norden. Vi strävar aktivt efter tillväxt och siktar mot toppen. Vi tror att vår framgång också kommer att gynna samhället runt oss – mot gemensamma mål för världens bästa. Ytterligare information om VR Group: www.vrgroup.fi

Avstånd till arbetsplatsen

Sicklastråket 4, Nacka. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Hendrik Christiansson – din rekryterare!

Hendrik Christiansson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • VR Sverige valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Hendrik Christiansson


VR Sverige

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-12-21