TNG
Chef trafikplanering tåg till VR i Malmö

Chef trafikplanering tåg till VR i Malmö

Vill du som chef ansvara för trafikplaneringen för tågtrafik och leda medarbetare? VR i Malmö söker en trafikplaneringschef tåg.

Som trafikplaneringschef på VR i Malmö blir du del av en agil, komplex och resultatorienterad organisation som strävar efter en optimerad trafikplanering. Detta är en chans för dig som chef att leda ett team av erfarna och engagerade trafikplanerare där du både coachar individuellt och tillsammans med teamet utvecklar arbetsprocesser. Vill du arbeta för ett företag som möjliggör hållbara resor och ha en ansvarsfull roll i detta? Då har vi möjligheten för dig!

Ditt anställningserbjudande

VR Sverige är starkt värderingsstyrt och har stora ambitioner att växa de kommande åren. Förra året köpte finska VR f.d. Arriva Sverige från Deutsche Bahn och har i och med det inlett en storsatsning i Sverige med målet att öka marknadsandelarna i Sverige.

Du kommer till ett internationellt bolag som satsar mycket på sin personal. Samtidigt investerar de nu stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att i slutänden öka kvaliteten för sina resenärer. VR Sverige har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Du kommer få en viktig roll i en bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion.

6 v semester
6 v semester
Jobba hemma
Jobba hemma
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Du utgår från kontoret i Malmö. Du har möjlighet att jobba remote vid behov men förväntas vara på kontoret i den utsträckning som behövs för att kunna vara ett stöd för trafikplanerarna och resten av organisationen.

Du kommer leda ett team av 7 erfarna planerare för tågtrafik. Din blivande chef är en tidigare trafikplanerare som kommer att ge dig en gedigen introduktion tills du är självständig och som därefter kommer att fungera som bollplank. Som chef ges du möjlighet till kompetensutveckling genom vårt ledarskapsprogram.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av planering i en ledande befattning. Du har erfarenhet av komplexa verksamhetsflöden, tex från logistikbranschen. Har du erfarenhet från kollektivtrafik är det meriterande, men inget krav.

Vi söker dig som har erfarenhet som chef som har en vana att ansvara för och leda medarbetare. Som chef har du ett individanpassat, lyhört och coachande ledarskap. 

Du har goda kunskaper i Office-paketet och särskilt Excel. Då vi arbetar i många olika typer av system söker vi dig med en god systemvana. Eftersom vi internt kommunicerar på svenska och då du i rollen behöver tolka information på svenska, så söker vi dig som har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Vi är även en del av ett internationellt bolag och internationella kontakter kan förekomma i tjänsten, därför söker vi dig som har goda kunskaper i engelska.

Då du kommer att arbeta i en roll med många kontaktytor krävs det att du har ett kommunikativt sätt och en förmåga att skapa relationer med andra. Som trafikplaneringschef hanterar du mycket information varför vi söker dig med ett strukturerat arbetssätt. Eftersom du i rollen förväntas sträva efter att utveckla ditt ansvarsområde söker vi dig som är bra på att hitta nya vägar framåt. Då vi arbetar i en affärsinriktad verksamhet söker vi dig med ett resultatorienterat sätt.

Lär känna VR Sverige – din framtida arbetsgivare

VR Group är ett ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och underhåll som transporterar dig mot ett välmående och koldioxidneutralt Finland. Samtidigt som vi främjar miljövänlig spår- och kollektivtrafik minskar vi våra kunders och hela samhällets utsläpp. Vi har hållit det finländska samhället i rörelse under 160 års tid. VR Groups omsättning år 2021 var 838,3 miljoner euro. Med våra tåg gjordes 55 miljoner resor och 37,4 miljoner ton gods transporterades. Vi sysselsatte fler än 5 600 proffs inom olika branscher. Vårt företag är helägt av finska staten och vi har vår huvudsakliga verksamhet i Finland men verkar även utomlands i Norden. Vi strävar aktivt efter tillväxt och siktar mot toppen. Vi tror att vår framgång också kommer att gynna samhället runt oss – mot gemensamma mål för världens bästa. Ytterligare information om VR Group: www.vrgroup.fi

Avstånd till arbetsplatsen

Stormgatan 6, Malmö. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

VR Sverige

Söktips från Angelina Nilsson – din rekryterare!

Angelina Nilsson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Du får chans att arbeta i en ledande och ansvarsfull befattning i en komplex verksamhet
  • Du får möjlighet att arbeta med förbättringar och optimeringar av processer
  • Du får chans att bli del av en affärsinriktat och resultatorienterat bolag

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Angelina Nilsson


VR Sverige

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-04-12