TNG
Group controller till PostNord i Stockholm

Group controller till PostNord i Stockholm

Nu utökar PostNord ekonomiteamet med en Group Controller med fokus på regelefterlevnad till kontoret i Stockholm.

Har du jobbat med compliance, extern rapportering eller annan regulatorisk rapportering och vill nu ha en ny utmaning? Har du erfarenhet av juridik- eller ekonomiroller och vill nu arbeta med att tolka och förklara nya regelverk inom en större organisation? Då kan vi ha jobbet för dig!
Som en del av teamet kommer du att få arbeta i en roll som involverar både utveckling och koordinering av koncernens processer och rapportering, med fokus på nya regelverk såsom IFRS, EU-taxonomi och CSRD. Utöver detta kommer du också att arbeta operativt inom koncernens legala rapportering.

Låter detta jobbet intressant? Sök redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Group Controller tillhör du Group Accounting & Tax som bland annat ansvarar för koncernens legala rapportering, koncernbokslut, extern rapportering, koordinering av extern revision, ramverk för intern kontroll samt styrning av koncernens skattefrågor. Du ingår i ett team bestående av 7 personer där trivseln är väldigt hög och som har ett gott samarbete mellan ansvarsområdena.

Du kommer till ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Ledorden för ledarskap och självledarskap är ABC som i ansvarstagande (Accountable), modig (Brave) och engagerad (Committed). 

Du utgår från huvudkontoret i Solna men har även möjlighet att jobba remote. På kontoret finns en rad faciliteter för personalens bästa som inkluderar egen restaurang och café samt gym och sporthall.

 

 

 

6 v semester
6 v semester
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Friskvård
Friskvård
Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Group Controller på PostNord kommer du få en viktig roll i att bevaka, analysera och koordinera implementeringen av nya rapporteringsregelverk inom hela koncernen. Detta kommer att inkludera allt från tolkning av regelverk, till att utarbeta och förankra nya processer, ta fram underlag och mallar och bidra till kravställning av systemstöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

I rollen kommer du att samarbeta med flera olika delar av vår nordiska koncern och rapportera direkt till Head of Group Accounting and Tax. Tjänsten är på heltid och utgår från PostNords huvudkontor i Solna och startar så fort rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, troligen inom ekonomi, juridik eller angränsande. Du har kanske tidigare erfarenhet inom extern koncernrapportering, utveckling av ekonomiprocesser inom en större koncern, inom revision eller arbetat som konsult. Du har ett intresse av kvalificerad regelverksanalys inom redovisning och legala regelverk. Har du kunskaper inom kravställning för IT-stöd och hållbarhetsrapportering är det meriterande.

För att lyckas i rollen så behöver du vara analytisk och systematisk och kunna bryta ner principiella och strategiska regelverk och planer till konkreta aktiviteter och processer. Du är självgående och van att självständigt driva mot uppsatta mål. Du är initiativtagande och kommunikativ och uttrycker dig pedagogiskt i både tal och skrift. God samarbetsförmåga är en förutsättning då arbetet innebär många kontakter med olika kompetenser.

Lär känna TNG Group AB – din framtida arbetsgivare

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Avstånd till arbetsplatsen

Terminalvägen 24, Solna. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Malin Meyer – din rekryterare!

Malin Meyer

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • TNG Group AB valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Malin Meyer


TNG Group AB

Lön enligt kollektivavtal
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-06-11