TNG
Ny karriär på bangården hos Green Cargo i Göteborg

Ny karriär på bangården hos Green Cargo i Göteborg

Är du intresserad av tåg, järnväg och att arbeta utomhus? Nu har du chansen att få en helt ny karriär hos Green Cargo i Göteborg.

Har du har funderat på en karriär inom järnvägen? Kanske drömt om att jobba som lokförare eller har ett intresse för tåg och andra stora fordon? Eller lockas av att få arbeta utomhus i en bransch som präglas av gröna transporter och miljö? Då ska du ta chansen att få en betald utbildning och jobb som förare vid växling på Green Cargos bangård i Sävenäs, Göteborg! Som förare vid växling kommer du arbeta med rangering av godsvagnar, funktionskontroller och genomföra bromsprov.

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Så om du tycker att ett jobb som växlare utomhus tillsammans med härliga kollegor låter lockande bör du absolut söka idag!

Ditt anställningserbjudande

Som anställd på Green Cargo kan du vara trygg med att du kommer att spela en viktig roll och trivas med din anställning. Du får lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal, samt tillgång till friskvårdsbidrag. Du kommer också att få stöd och hjälp från en välfungerande organisation och en engagerad chef. Här erbjuds anställda en trygg och stimulerande arbetsmiljö där du kan känna dig bekväm och motiverad.

Friskvård
Friskvård
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension
Tjänste­pension

Dina arbetsuppgifter

I rollen som förare i växlingstjänst kommer du att jobba på Sävenäs Rangerbangård, en av landets största knutpunkter för godstransporter på järnväg. 

Här anländer tågen från olika destinationer och du kommer att få sortera och sammanställa godsvagnarna för att de ska nå kunder och terminaler på ett pålitligt och tryggt sätt. Förutom själva rangeringen kommer du även få utföra funktionskontroller och bromsprov på vagnarna innan de skickas vidare till nya destinationer.

Ett gemensamt mål är att se till att tågen når kunder inom utsatt tid och på ett säkert sätt. Detta kräver ett högt engagemang från alla som arbetar på rangerbangården.

Värt att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på 6 månader innan den definitiva anställningen inleds. Tjänsten är ett fysiskt krävande arbete och du går upp mot 20-30 000 steg under ett arbetspass. Teamet består av 50 härliga arbetskamrater och är uppdelat i 4 lag. Arbetstiderna kan variera från vecka till vecka då det finns 3 olika skift. 

Innan du kan börja arbeta som förare vid växling kommer du att få gå en utbildning på cirka 15 veckor. Du får betalt under utbildningen! 

Våra förväntningar

Vad du har för tidigare yrkesbakgrund spelar ingen roll – kanske är du ute efter att byta karriär mitt i livet, eller så har du ännu inte kommit fram till vad du vill göra. 

För att arbeta som förare i växlingstjänst behöver du uppfylla dessa krav:

Du arbetar väl i team samtidigt som du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och för att lösa eventuella problem som uppstår. Vidare har du en mycket hög säkerhetsmedvetenhet, trivs med att följa tydliga regler och rutiner samt har lätt för att ta till dig instruktioner. Eftersom arbetet utförs i säkerhetstjänst behöver du kunna kommunicera och ta till dig instruktioner på svenska.

För att arbeta som förare i växlingstjänst krävs det att man har ett förarbevis. Enligt Transportstyrelsen måste man ha slutfört sin gymnasieutbildning med godkända betyg i alla ämnen för att få sin ansökan om förarbevis beviljad.  

Mer information om Transportstyrelsens krav finner du här: http://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag

Lär känna Green Cargo – din framtida arbetsgivare

Green Cargo är den största järnvägsoperatören för gods i Sverige och ägs av svenska staten. Med hjälp av sina 1 900 anställda kan de transportera cirka 21 miljoner ton gods varje år. Hållbarhet är sedan länge en naturlig del i verksamheten och de tar socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar. Varje dygn kör de 400 godståg och ersätter därmed dagligen runt 9 000 lastbilstransporter i vägnätet.
De söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos de är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge inom verksamheten.

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Sävenäs Rangerbangård. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Amanda Alwan – din rekryterare!

Amanda Alwan

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Green Cargo valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Amanda Alwan


Green Cargo

Fast ingångslön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-04-01