TNG
Jönköping University söker VD och akademisk ledare

Publicerat

Jönköping University söker VD och akademisk ledare

Vi söker en VD och Akademisk ledare till Hälsohögskolan, inkluderat ett uppdrag som vicerektor vid Jönköping University

Är du en erfaren, strategisk och tillitsbaserad ledare med erfarenhet inom akademin, som ser möjligheter där andra ser utmaningar? Hälsohögskolan vid Jönköping University söker dig som vill vara med och forma och utveckla framtidens hälsa och välfärd.

Hälsohögskolan är en av fyra fackhögskolor inom stiftelsen Jönköping University. Vi erbjuder en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö där det finns möjlighet till både nationell och internationell samverkan!

Ditt anställningserbjudande

Som VD och Akademisk ledare vid Hälsohögskolan har du en unik möjlighet att leda och inspirera en av Sveriges främsta utbildningsinstitutioner inom hälsa och välfärd.

I denna spännande och utmanande roll kommer du att leda Hälsohögskolan med fokus på att skapa och upprätthålla högkvalitativa utbildnings- och forskningsmiljöer. Ditt tillitsbaserade ledarskap skapar förutsättningar för högskolan att vara en attraktiv arbetsplats som präglas av god arbetsmiljö, transparant kommunikation och ett förtroendefullt samarbete både inom Hälsohögskolan, mellan de olika fackhögskolorna och med studenterna.

Anställningen är ett förordnande som VD och akademisk ledare i fyra år, med möjlighet till förlängning. En kombination med en annan anställning kan bli aktuell.

Ansökningarna kommer att hanteras löpande, skicka därför in din ansökan redan idag eller senast, 2024-08-31.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Friskvård
Friskvård
Flexibel arbetsplats
Flexibel arbetsplats

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Jönköping University har en omsättning på drygt en miljard kronor. Detta omfattar både anslagsmedel, externfinansierad forskning samt andra mindre intäkter.

Vi har cirka 11 000 studenter, varav 2 000 är internationella, drygt 800 anställda och arbetar med omkring 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 företag. JU erbjuder runt 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang. Vi erbjuder studenter vid JU en interkulturell upplevelse på campus och förbereder dem för att arbeta i ett internationellt sammanhang i Sverige och utomlands.

Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University Enterprise erbjuder förberedande utbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har:

Vi värdesätter din förmåga att samverka med olika vetenskapliga miljöer, regioner, kommuner, näringsliv och internationella organisationer, och att vidareutveckla Hälsohögskolans nätverk för att attrahera finansiering och driva högskolan framåt. Erfarenhet av nationella och internationella samarbeten är meriterande.

Vill du nominera någon till det här uppdraget? Vänligen kontakta Kathrine Jahnberg på TNG, e-mail: kathrine.jahnberg@tng.se

Vid frågor vänligen kontakta
HR-direktör Marie Eriksson, tel 036-10 12 57
Rektor Måns Svensson Rektor, tel 036-10 10 00

Lär känna Hälsohögskolan Jönköping University – din framtida arbetsgivare

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på https://ju.se/

Jönköping University har en omsättning på drygt en miljard kronor detta omfattar både anslagsmedel, externfinansierad forskning samt andra mindre intäkter. Vi har cirka 11 000 studenter, varav 2 000 är internationella, drygt 800 anställda och arbetar med omkring 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 företag. JU erbjuder runt 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang.

Vi erbjuder studenter vid JU en interkulturell upplevelse på campus och förbereder dem för att arbeta i ett internationellt sammanhang i Sverige och utomlands.

Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University Enterprise erbjuder förberedande utbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Gjuterigatan 5, Jönköping. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Karriärtips från Kathrine Jahnberg – din rekryterare

Kathrine Jahnberg

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Som VD och akademisk ledare vid Hälsohögskolan får du möjlighet att leda och inspirera en av Sveriges främsta utbildningsinstitutioner inom hälsa och välfärd. 
  • Du kommer att arbeta i en miljö som främjar innovation, transparant kommunikation och ett förtroendefullt samarbete.
  • I denna spännande roll har du chansen att utveckla och upprätthålla högkvalitativa utbildnings- och forskningsmiljöer.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Kathrine Jahnberg


0707-214214


Hälsohögskolan Jönköping University

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG Lead – specialister på fördomsfri, datadriven och modern chefsrekrytering, samt uthyrning av interimschefer. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-07-18