TNG

Lediga jobb Säkerhet / räddningstjänst

Säkerhet / räddningstjänst

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Säkerhet / räddningstjänst

Jobba inom säkerhet och räddninngstjänst

Säkerhet och räddningstjänst är idag en mycket viktig del av vårt samhälle. Att hjälpa en person i nöd eller att arbeta med att förebygga framtida olyckor är en yrkesgrupp som behövs och alltid kommer att uppskattas.

Idag kan du som vill arbeta med detta välja mellan många olika inriktningar. Du kan arbeta med att förebygga att ett brott eller olycka sker, när ett brott har begåtts eller svara på nödrop i realtid som säkerhetsansvarig. Många av dessa yrken samarbetar idag. Du ser en till exempel sällan en brandbil utan att snart se polisens blåljus på väg till samma plats.
Två vanliga yrken inom säkerhet och räddningstjänst är väktare och brandman.

Brandman
Att arbeta som brandman i utryckningstjänst betyder att du rycker ut när bränder, trafik- eller andra olyckor inträffar. Då handlar arbetet om att så snabbt som möjligt få kontroll på situationen och begränsa personskador och annan åverkan.

En del av arbetstiden går därför åt till att se till att du och din utrustning är redo för utryckning. Det betyder att du övar på utryckningsmoment och kontrollerar din utrustning men jämna och korta mellanrum. Att arbeta som brandman är ett tungt psykiskt och fysiskt arbete. Därför krävs det att du som vill ha en karriär som brandman är fullt frisk och kan hantera svåra situationer i arbetet.

Väktare
En väktare agerar ofta som skydd av fastigheter, privata boenden eller för att upprätthålla ordning vid större evenemang. Här kan du vara anställd av ett specifikt företag eller agera som ronderande väktare som patrullerar flera olika fastigheter under ett arbetsskift. Det kan vara ditt uppdrag att bevaka fastigheter som industrier eller kontorslokaler eller vid in- och utpassering till olika lokaler.

Som väktare är din främsta arbetsuppgift att förhindra bränder, olyckor eller brott. Efter vidareutbildning kan en väktare även arbeta som hundförare, larmoperatör eller värdetransportör. Därför krävs det ofta ett giltigt körkort för att söka lediga jobb som väktare.

Söker du anställning inom säkerhet och räddningstjänst? Skriv ihop ett faktabaserat CV och sök någon av våra lediga jobbeller skicka in din spontanansökan. Vi matchar inkomna ansökningar till alla nya uppdrag.