TNG

Lediga jobb Juridik

Juridik

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Juridik

Som jurist har du tillgång till en stor del av arbetsmarknaden. Du kan välja mellan sektorer som statlig, privat, kommun, landsting eller andra intresseorganisationer. För dig med rätt utbildning och arbetslivserfarenhet finns det lediga jobb att söka inom många områden.

Vanliga arbetsuppgifter för en jurist kan vara att företräda enskilda personer vid juridiska ärenden eller erbjuda juridisk rådgivning. Inom juridik kan du antingen arbeta som jurist eller advokat.

Vill du bli jurist eller advokat?
Inom juridik skiljer vi mellan yrkena jurist och advokat. En jurist är en person som innehar en juridisk kandidatexamen från ett universitet. Skillnaden mellan en advokat och en jurist är att jurist inte är en skyddad titel. Det innebär att en person som arbetar med juridiska uppgifter kan kalla sig jurist utan att ha gått juristlinjen. Dock har de flesta ändå gjort detta. Advokat är dock en skyddad titel och en person kan inte lagligen kalla sig detta utan en längre lista kriterier. Några av de kriterier som du måste uppfylla för en karriär som advokat en examen från juristlinjen, en viss arbetslivserfarenhet för att ansöka och bli godtagen av Sveriges Advokatsamfund, ha genomgått Sveriges Advokatsamfundets utbildning för advokatexamen och därefter godkänts. En fullständig lista av dessa kriterier kan läsas hos Sveriges Advokatsamfund.

Arbetsuppgifter som advokat eller jurist
Som jurist eller advokat kan du jobba med att analysera och eller lösa juridiska problem för din arbetsgivare eller klient. Det kan vara ditt jobb att tolka lagar eller avtal eller att arbeta med utredningar, formulera eller att granska rättsliga handlingar.

Som advokat eller jurist kan du även specialisera dig inom ett givet område. Inom statliga myndigheter kan du arbeta som konkursförvaltare, kommunjurist, stadsnotarie eller stadsombudsman. Med rätt spetskompetens kan du även specialisera dig inom brottsmål, familjerätt, asylrätt, miljörätt eller affärsrätt.

Är du i slutet av din utbildning och det är snart dags att söka jobb? Lämna in ditt CV och gör en spontanansökan till oss. Vi matchar alla i vårt system mot alla nya jobbtillfällen.