TNG

Lediga jobb Västerås

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Västerås

Lediga jobb i Västerås
Västerås är en tätort i Västmanland, centralort för Västerås kommun samt residensstad för Västerås kommun. Staden finns vid Mälarens norra strand ca 10 mil västnordväst om Stockholm och erbjuder lediga teknik- och ingenjörsjobb inom bland annat elkraft- och automationsteknik tack vare sina kopplingar till stora företag som ABB.

År 1900 startades två av Europas största företag, Asea och Svenska Metallverken, inom stadens gränser. Företagen var involverade i dåtidens elektrifiering av Sverige och skapade tillsammans med andra faktorer den dåvarande industristaden Västerås. Idag har staden gått vidare och erbjuder många olika yrkestillfällen för den som vill skapa och bygga sin karriär i Västerås.

Söka jobb i Västerås
Trots att industrin fortfarande har en betydande plats i staden så har Västerås många fler möjligheter och lediga jobb i dagens läge.

Idag dominerar grafisk industri, data- och elektronikföretagshandel, kommunikationer och kundservice arbetsmarknaden och den med rätt potential och/eller erfarenhet på sitt CV har goda framtidsutsikter att få jobb. Inom stadens gränser finns över 3 700 aktiebolag registrerade och siffran stiger stadigt.

Ett expansivt område är den industriella IT-branschen som tillsammans med Mälardalens högskola och Teknikbyrån skapar IT-jobb, teknikjobb samt ingenjörsjobb till stadens ingenjörer.

Västerås offentliga sektor har över 20 000 anställda där den största offentliga arbetsgivaren Västerås stad sysselsätter ca 11 000 av dem. Inom handel arbetar ca 25 000 anställda medan den största privata arbetsgivaren är industriföretaget ABB som drivits inom Västerås sedan 1900. Inom staden finns även företag som Alstom Power Generation AB, Alstom Power Generation AB, ICA-handlarnas AB, Loopia och KF Svenska Detaljhandelsaktiebolaget.

Bo och leva i Västerås
I Västerås finns även många vackra parker och trädgårdar som Botaniska trädgården i centrum av staden eller Vasaparken som är den största parken i staden omgiven av stadshuset, konstmuseet, slottet, konserthuset och järnvägsstationen. I staden finns också Mästermanskälla som anses som Västerås bästa källa och omges av ett vackert grönområde som är öppet för allmänheten.

Västerås bjuder även på många shoppinggator i centrum som inhyser galleriorna Punkt, Gallerian och Igor. Här finns även handelshusen Centra och Sigma där butikerna har separata entréer direkt från gatan.

Funderar du på en ny karriär och vill söka jobb i Västerås? Gör gärna en  spontanansökan och ta samtidigt del av våra rekryterares karriärtips i vår jobbpodd.