TNG
Ansvarig El-tekniker till SSAB i Oxelösund

Ansvarig El-tekniker till SSAB i Oxelösund

Vi söker en el-tekniker med ansvar för underhåll av driftsäkerhet vid SSAB i Oxelösund

Har du en eftergymnasial utbildning inom el och vill vara med och bidra till SSABs omställning mot en fossilfri stålproduktion? Då kan du vara den el-tekniker vi söker till SSAB i Oxelösund.

SSAB är i en stark tillväxtfas och söker nu två el-tekniker som kan ta det operativa ansvaret för driftsäkerheten inom underhåll vid EL mot Högspänning eller kraftstation på Metallurgin.


SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. Vill du vara med på vår resa och stötta driften i Oxelösund? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030. 

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda. Som driftansvariga är du högst delaktig i omställningen genom att se till att säkerställa driften på allt underhåll inom EL Högspänning och kranar på Metallurgin.

Som operativt ansvarig arbetar du med förebyggande underhåll inom EL mot Högspänning eller kraftstation. För att arbeta mot kraftstation krävs ingen utbildning eller erfarenhet mot högspänning.

Ditt uppdrag är att bedriva planlagt underhåll och förbättringsarbete samt planera för framtida underhåll tillsammans med strategisk planerare. Du kommer vara delaktig i projekt och mindre ombyggnader där du är med och påverkar slutresultatet, stort som smått.

Du får ett stort eget ansvar där du planerar och styr ditt arbete själv. I teamet finns omfattande kompetens och du samarbetar tätt med driftpersonal/anläggningsägare. Vid uppstart får du en gedigen lokal introduktionsutbildning. 

Gym på kontoret
Gym på kontoret
Flextid
Flextid
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

I rollen som operativt ansvarig el-tekniker kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att:

Värt att veta

Du kommer att ingå i ett team om 35 personer som består av el-tekniker, el-generalister och elektriker. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2300 personer. Tjänsterna är placerad i Oxelösund och då du som operativt ansvarig el-tekniker kommer att arbeta verksamhetsnära behöver du vara på plats i Oxelösund. Du rapporterar till avsnittschef inom underhåll vid Metallurgin.


Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7 h 45 min per dag exkl lunch.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom el. Har du erfarenhet att arbetat med högspänning är det meriterande. Du behöver ha en god kompetens inom arbetsmiljö, säkerhets -och kvalitetsarbete. Då vi internt kommunicerar på svenska och externt på engelska krävs kunskaper i båda språken i tal och i skrift. 

Du är lösningsorienterad och tar ansvar för att leverera dina uppgifter med kvalitet och i tid. Därför är du som person noggrann och har lätt för att anpassa dig. Då säkerheten är viktig för oss behöver du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du är samarbetsvillig och arbetar bra ihop med andra. I rollen kommer du ha många kontaktytor varför vi söker dig med en god kommunikativ förmåga.

Lär känna SSAB – din framtida arbetsgivare

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har 14000 anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors. www.ssab.com

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Aspaleden 2. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

SSAB

Söktips från Jenny Nilsson – din rekryterare!

Jenny Nilsson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

Vill du vara med och bidra till SSAB:s vision att skapa en fossilfri värdekedja, från gruvan till slutprodukt? Ta chansen och sök denna möjlighet!

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Jenny Nilsson


SSAB

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-08-31