TNG

Lediga jobb Underhåll / driftsjobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Underhåll / driftsjobb

Idag finns ett stort behov av dig som vill jobba med drift och underhåll. Din kunskap och dina tjänster är nödvändiga på alla företag som producerar produkter. Oavsett om du vill arbeta som fastighetsskötare, rörmontör, underhållselektriker, underhållsmekaniker eller drifttekniker så finns det många arbetstillfällen och lediga jobb på marknaden just nu, men också utbildningsmöjligheter för dig som vill prova något nytt. Vi på TNG Tech gör det också möjligt för dig att söka vetenskapligt och fördomsfritt.

Vill du utbilda dig inom drift- och underhållsteknik?
Vill du jobba inom drift och underhåll? Då krävs det att du har gått en passande utbildning, ofta på högskole- eller yrkeshögskolenivå.

Många utbildningar fokuserar idag på en välbalanserad blandning av teori, praktiska laborationer och simulatorövningar. Allt för att du ska få en så nära koppling och vara redo för ditt framtida arbetsliv. Många utbildningar erbjuder även chansen att söka en traineeutbildning under dina studier.

Under studietiden kommer du bl.a. att studera energiteknik. Där ingår det kurser inom styr-, el- och reglerteknik. Men i utbildningen kan det även att ingå kurser inom ledarskap, projektledning och företagsekonomi.

Fokus för varje utbildning skiftar men målet är att göra dig som student attraktiv inom områden som processindustri, kärnkraft och kraftvärme. Med rätt utbildning på ditt CV kan du även styra din karriär mot nyare energikällor som vind- eller vattenkraft.

Olika jobb inom drift och underhåll
Drift- och underhållsbranschen är i en ständig utveckling. Arbetet kan vara allt mellan enklare fastighetsskötsel till jobb som drifttekniker i en större industri och övervaka dess drift.

Sök jobb som drifttekniker
Som drifttekniker är det ditt ansvar att övervaka produktionen från ett kontrollrum och rapportera in fel och störningar. Ibland är det även driftteknikerns uppgift att åtgärda fel som en läckande pump eller en för kall anläggning.

Arbetar du på en större arbetsplats kan du jobba i ett större team där en driftingenjör styr arbetet. I arbetslaget kan det även ingå en driftmaskinist. Driftingenjören har ansvar för en eller flera anläggningar medan driftteknikern har ansvaret för hela eller givna delar av sin anläggning.

Är du intresserad av att jobba inom drift och innehåll i tex Göteborg, Stockholm, Malmö eller Örebro? Skicka oss din spontanansökan. Vi matchar alla inkomna ansökningar till alla nya jobb när vi får in dem.