TNG

Lediga jobb Inköp / inköpsjobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Problem?

Något som inte fungerar med din ansökan eller de tester du gör? Hör av dig direkt till din rekryterare eller maila oss på info@tng.se

Inköp / inköpsjobb

Har du tankar på att söka lediga jobb inom inköp, logistik och supply chain management? Kanske som inköpsassistent med ditt sikte satt på rollen som inköpschef eller supply chanin manager? Fortsätt läsa. Här får du tips om vad du behöver för att söka inköpsjobb via oss på TNG Tech.

För att du ska trivas som inköpsansvarig är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, god social kompetens men att du också kan ta egna initiativ. Din sociala kompetens hjälper då denna karriär handlar om att skapa och bevara viktiga kontakter, både inom och utanför företaget.

Att jobba som inköpare
Vill du arbeta som inköpare kan du jobba inom många olika branscher med inköp av tjänster eller varor. Du kan välja att söka jobb hos företag, butiker, statliga verksamheter, kommuner, landsting eller större butikskedjor.

Väl på plats handlar en stor del av inköpsarbetet om att analysera, söka nya leverantörer, upphandlingar och urval. Dessa baseras på ditt företags inköpsstrategier men även på din egen kunskap inom området.

Därför är det viktigt att du som söker lediga inköpsjobb har en kunskap om ditt företags produkter och en generell förståelse för hur de fungerar. Denna förståelse kommer att göra din dag och ditt jobb så mycket enklare. Nu kan du diskutera produktens konstruktionsdetaljer med ingenjörer och utvecklare som vill sälja in sin nya produkt till ditt företag.

Mycket av arbetet handlar om förhandling med leverantörer. Här förhandlas avtal fram mellan leverantör och köpare. Därför är det viktigt att du som vill jobba som inköpare även är en duktig förhandlare.

Att arbeta som Supply ChainManager
Vill du arbeta som en Supply Chain Manager? Arbetsuppgifterna är snarlikna till dem för en inköpare, men skiljer sig på vissa punkter. Som en SCM har du kontroll över hela händelseförloppet hos en produkt. Från processen med att producera produkten till när den hamnar hos slutkund.

Här fokuserar du på att effektivisera flödet kring material, information och pengar. Ditt mål är att upprätthålla en låg lagernivå och underskott samtidigt som du inte låter produktiviteten eller kapaciteten lida. Kvaliteten och pålitligheten kring din produkt är trots allt det som måste upprätthållas mot varje slutkund. Allt som oftast är det teknikföretag som efterfrågar den här rollen.

Är du intresserad att arbeta inom supply chain eller ett inköpsjobb? Skicka in en spontanansökning till oss. Är du chef och behöver stärka upp teamet så läs vidare om vår vetenskapliga rekrytering inom området Supply Chain Management. Vi kan hjälpa dig kvalitetssäkra och hitta din nästa medarbetare.