TNG
Verksamhetscontroller till Haninge kommun

Publicerat

Verksamhetscontroller till Haninge kommun

Vill du arbeta med samhällsdriven analys och utveckling som verksamhetscontroller för Haninge kommun? Sök rollen redan idag!

Haninge kommun söker två verksamhetscontrollers med uppdrag att säkerställa högsta kvalitet i planering och uppföljning och vara ett ledningsstöd för förvaltningens mål- och resultatstyrning. Genom att vara ett ledningsstöd och arbeta kvalitetsdrivande är du med och bidrar till samhällsutveckling inom social- och äldreförvaltningen. Jobbar du idag som verksamhetscontroller eller liknande inom offentlig verksamhet och gärna i kommun - sök rollen som verksamhetscontroller!

Ditt anställningserbjudande

Haninge kommun erbjuder ett spännande uppdrag som verksamhetscontroller där du spelar en central roll i social- och äldreförvaltningens utveckling och framtid. Du kommer att vara en nyckelfigur som driver och utvecklar processer och du har stor möjlighet att påverka och göra skillnad.

Placerad i ljusa och trivsamma kontorslokaler, endast 20 minuter från T-centralen, kommer du också att ha närhet till köpcentrum, restauranger, kulturhus och naturområden med bad, skid- och löpspår. Haninge kommun värdesätter sina medarbetares välmående och erbjuder fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid med möjlighet till flexibel arbetstid samt distansarbete, klämdagar och möjlighet till semesterväxling.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för att samordna, utveckla och rapportera mot nämnd för förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess. 
Arbetsuppgifterna är:

Värt att veta

Haninge kommun är inne i en intensiv och expansiv utvecklingsfas. Ambitionen är att erbjuda den bästa servicen och vara en stad där invånarna trivs och känner framtidstro. Haninges starka attraktivitet och närhet till city, med sju pendeltågsstationer, gör att de lockar nya invånare och fler företag att etablera sig i kommunen. Arbetet och uppgifterna på Social- och äldreförvaltningen är en otroligt viktig del av en större helhet när man går från förort till stad.

Haninge kommun söker två verksamhetscontroller som kommer att ha ett nära samarbete och kunna vara varandras bollplank. Som verksamhetscontroller inom staben för ledning och utveckling är målet att säkerställa bästa kvalitet i planerings- och uppföljningsprocessen för nämnderna och förvaltningen som underlag till beslut och vara ett ledningsstöd i förvaltningens mål- och resultatstyrningsarbete.

 

 

Våra förväntningar

Vi söker dig med relevant samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har mångårig erfarenhet av att verka i en politisk styrd organisation och har kunskap om mål- och resultatstyrning samt planerings- och uppföljningsprocesser inom offentlig verksamhet. Du är analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheten. Ditt utvecklingsdriv och processorienterade arbetssätt gör dig initiativtagande och självgående. Vi vill också att du har du har erfarenhet av att arbeta med nyckeltal och indikatorer. Samarbetet med andra för att nå gemensamma mål är en självklarhet för dig.

Du har goda kunskaper inom analys- och kvalitetsarbete samt erfarenhet av arbete med digitala verksamhetssystem. Din kommunikativa förmåga är viktig, anpassad efter olika målgrupper. I din roll ingår att bearbeta och presentera underlag på ett pedagogiskt sätt, både skriftligt och muntligt, vilket kräver goda analytiska färdigheter och bekvämlighet med att tala inför andra. Vi förväntar oss att du kan kommunicera komplexa ämnen klart och tydligt, både i tal och skrift på svenska.

Det är även meriterande erfarenhet om du har:

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 100 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Därför trivs vi på Haninge kommun

Här får jag vara med och bidra till att skapa resultat för invånarna i Haninge som behöver hjälp och stöd i livets alla skeden.

Jonathan Rosén, Förändringsledare på Haninge kommn

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Karriärtips från Åsa Pettersson – din rekryterare

Åsa Pettersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Du får påverka samhällsutvecklingen genom att arbeta strategiskt inom socialt arbete och äldreomsorg för att förbättra livskvaliteten.
  • Du får utveckla ditt ledarskap med ansvar för samordning och styrning som ger chans till ledarskapsutveckling.
  • Haninge kommun är en progressiv och växande kommun som lägger stort fokus på både din och kommunens utveckling.

 

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Åsa Pettersson


076-7247030


Haninge kommun

Individuell lön
Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2024-06-23