TNG
Avdelningschef Cirkulära tjänster VMAB i Mörrum

Avdelningschef Cirkulära tjänster VMAB i Mörrum

Vill du arbeta som chef i en innovativ verksamhet och möjliggöra att fler blir miljöhjältar? VMAB i Mörrum söker en Avdelningschef

Västblekinge Miljö AB i Mörrum, Karlshamn kommun, söker en Avdelningschef Cirkulära tjänster. Avdelningen ansvarar för att förädla inkommande material till säljbara produkter, tex biogas, biogödsel, flis och jord. Som chef kommer du att leda och utveckla denna verksamhet innefattande ca 20 medarbetare. Vill du arbeta i en teknisk, innovativ och affärsinriktad verksamhet? Vill du dessutom få en strategisk och ansvarsfull roll där du med din erfarenhet som chef leder och utvecklar andra? Som Avdelningschef på VMAB får du möjlighet att göra skillnad, både för dina medarbetare, våra affärer och för samhället i stort.

Ditt anställningserbjudande

Som Avdelningschef Cirkulära tjänster får du chans att arbeta i en strategisk, operativ och varierad roll. Du tillhör en avdelning som erbjuda kunder optimala lösningar för hållbar, kretsloppsanpassad återvinning. I ansvaret ingår att utveckla våra cirkulära tjänster, vår biogasanläggning och vår lakvattenhantering. Dessa är centrala och viktiga delar av vår verksamhet. Våra värdeord är Mod och Kompetens vilka genomsyrar vår verksamhet. Vi har ett innovativt företagsklimat som säkerställer att vi är i framkant gällande miljötekniska lösningar. VMAB är på en utvecklingsresa, "från tipp till miljöföretag", till vilken du starkt kommer att bidra.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Frukost
Frukost
Jobba hemma
Jobba hemma

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Du kommer att ansvara för ett team om ca 20 medarbetare, varav 4 är direktrapporterande. Din närmsta chef är VD som har ett inkluderande, resultatfokuserat och engagerat ledarskap. Du kommer att ha en aktiv roll i ledningsgruppen. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar per vecka.

Våra förväntningar

Du har erfarenhet av personalansvar med förmågan att leda och utveckla andra. Ditt ledarskap är inkluderande och delegerande. Du är van att ha ett resultat- och budgetansvar. Kommer du från en teknisk eller producerande verksamhet, är det meriterande, men inget krav. Du har en erfarenhet av att beställa och själv styra projekt. Då vi har ett innovativt arbetsklimat söker vi dig som är van att arbeta agilt och förbättringsinriktat.

Du har en högskoleutbildning i grunden eller likvärdig erfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska, i både tal och i skrift. Då rollen innefattar internationella kontakter behöver du känna dig bekväm med att kommunicera på engelska.

Som person är du affärsinriktad med förmåga att se möjligheter till lönsamma affärer. Du har en god beslutsförmåga och är bra på att lösa problem. Du är en god kommunikatör och även bra på att skapa relation till och samarbeta med andra, på alla nivåer i organisationen. Att bidra till en förbättrad miljö är något som engagerar dig.

Lär känna Västblekinge Miljö AB – din framtida arbetsgivare

Västblekinge Miljö AB (VMAB) är ett kommunalt bolag som ägs av kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. VMAB är ett ansvarsfullt miljöföretag med fokus på framtiden. Vår uppgift är att samordna avfallshanteringen i de tre kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Där har vi ansvaret för planering, mottagning, sortering, ökad återvinning, drift av biogasanläggning, transporter, återvinningscentraler, information och kundtjänst. VMAB driver med egen personal, avfallsanläggningen i Mörrum, där finns också huvudkontoret. Återvinningscentralerna drivs av egen personal, medan transporterna av hushållsavfall utförs av entreprenörer.

Visste du att Västblekinge Miljö AB...

var en av de första i Sverige med fyrfackslösningen?
var först i Skandinavien att bygga en torrötningsanläggning för biogas?

Därför trivs vi på Västblekinge Miljö AB...

Mitt tjänsteområde rör allt som våra kunder betalar en taxa för. Det är insamling av sopor, återvinningscentraler och avtal med våra entreprenörer som tömmer sopkärlen. Min drivkraft är möjligheten att kunna påverka och förändra saker till det bättre för våra kunder och medarbetare. På längre sikt tror jag att vi behöver se avfallet mer som en resurs och hjälpa kunder att sortera rätt för att kunna materialåtervinna mer. Där blir VMAB:s vision Blekinges Miljöhjälte viktigt.

Malin Håkansson, Avdelningschef Renhållningservice

I mitt jobb ingår att utveckla våra tekniska anläggningar och ta fram mer miljövänliga och ekonomiskt hållbara behandlingsmetoder. Jag innehar expertkunskap om vår biogasanläggning, lakvattenbehandling, deponigasutvinning och solenergiframställning. Det är mycket ny lagstiftning och hårdare miljökrav som ställer allt högre krav på anläggningarna. Därför tycker jag att Mod och Kompetens är viktiga värdeord för VMAB. Det krävs att man är driven och inte ger upp, utan kan jobba långsiktigt.

Robert Bläckberg, Utvecklare för energi och vatten

Avstånd till arbetsplatsen

Perstorpsvägen 101-20, Mörrum. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Västblekinge Miljö AB

Söktips från Angelina Nilsson – din rekryterare!

Angelina Nilsson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Du får möjlighet att arbeta i en ledande position på ett miljötekniskt bolag
  • Du får chans att bidra till en bättre värld, både i det lilla och det stora
  • Du blir del av ett innovativt bolag som strävar efter ligga i framkant

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Angelina Nilsson


Västblekinge Miljö AB

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-04-14