TNG

Lediga jobb Försäljning / säljjobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Försäljning / säljjobb

För att arbeta som säljare bör du vara en är utåtriktad person. Idag finns många lediga jobb för dig som kan tänka dig en karriär inom försäljning. Men för att fungera som säljare är det viktigt att du kan arbeta resultatfokuserat, ha ett sinne för affärer men även kunna empatisera med dina kunder.

Idag finns det flera inriktningar för dig som vill ha ett säljjobb. Som företagssäljare kan du vara anställd på ett företag som säljer produkter eller tjänster. Om varorna produceras av företaget kan du ha ett säljjobb inom företagets försäljningsavdelning.

Som säljare kan du också sälja för externa företag genom att själv vara anställd i ett företag som säljer åt andra. Du kan bland annat jobba som telefonförsäljare, fältsäljare, innesäljare, säljkoordinator, säljassistent eller mötesbokare.

Vanliga arbetsuppgifter för dig som säljare
Som säljare förväntas du att ha en översikt över hela försäljningsprocessen. Allt ifrån beställning till leverans och uppföljning faller inom ditt ansvar. Det är också väldigt viktigt att du som har ett säljjobb har god kunskap kring din produkt, men också om dina konkurrenters produkter för att som bäst kunna sälja in din produkt.

Det är också din uppgift att följa upp försäljningsstatistik och dina kunders köpvanor för att vara insatt i vad som säljer bäst i olika kundgrupper. Som i många andra kundnära yrken byggs även mycket på att skapa långsiktiga relationer med kunder. Det är sant som det är sagt att vi idag inte längre köper en produkt, vi köper av en person vi litar på.

Som säljare kan du även kallas account manager eller key account manager. I dessa roller har du kontinuerlig kontakt med ett större antal kunder och har ansvaret att följa upp affärerna med dessa kunder och utveckla nya säljmöjligheter för framtiden.

Är du intresserad att jobba som säljare? Skicka in din spontanansökan till oss så hör vi av oss när det finns intressanta nya lediga jobb. Vi matchar alla inkomna ansökningar till alla nya uppdrag.