TNG
Ekonom med kunskaper inom affärsjuridik till ICA!

Ekonom med kunskaper inom affärsjuridik till ICA!

Vill du kunna påverka och se något ta form? Bra! Då kan rollen som Avtalsspecialist hos ICA vara tjänsten för dig.

Nu finns chansen att söka en spännande specialistroll hos Sveriges största detaljhandelsföretag - ICA! Är du ekonom i grunden med goda kunskaper inom affärsjuridik, redovisning och skatter och vill ta nästa steg i karriären kan denna roll vara rätt för dig!

Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande!

Ditt anställningserbjudande

ICA:s värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss. ICA satsar på kompetensutveckling, innovation med interna utbildningar och chefsprogram. Här får du:

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Avtalsspecialist verkar du för att vi har juridiskt säkerställda tillämpningsanvisningar för våra affärsavtal, framför allt vårt ICA-avtal, samt att vi har en enhetlig och konsekvent tillämpning av dessa. Du är kontaktytan mot vår juristavdelning vilket innebär att du bereder legala frågeställningar och är beställare samt samarbetspartner i juridiska ärenden.

Du stöttar kollegor i komplexa och principiellt viktiga frågor. Som exempel kan det handla om ägarförhållanden och koncerner i fåmansbolag kopplat till våra affärsavtal.

Du har god kunskap om våra avtal och mallar samt tar initiativ till uppdateringar och nya mallar och tillämpningsanvisningar.

Du har även en viktig roll i att omvärldsbevaka vad som händer inom skatte- och redovisningsområdet för att fånga upp eventuella konsekvenser för ICA-avtalet och/eller våra butiksdotterbolag. I dessa frågor arbetar du tillsammans med skatte- och redovisningsspecialister inom ICA.

Du kommer även att delta i arbetet i våra beslutsprocesser, med allt från att utveckla processer, forum och beslutsmodell till att själv ta fram beslutsunderlag, delta i beslutsfattande samt att säkerställa en konsekvent hantering i våra beslutsforum.

Värt att veta

Var med och möjliggör ICA-idén - fria handlare i samverkan! Det har du möjlighet att göra inom funktionen Affärsmodell och ICA-avtal, team, Avtalsförvaltning och Verksamhetsstöd. Teamet hanterar och säkerställer processerna kring affärsavtalens, butiksdotterbolagens och beslutsmodellens förvaltning och tillämpning.

Du kommer vara ICA Sveriges ekonomiska representant, och styrelseledamot, i ett par butiksdotterbolag. Målsättningen för våra butiksdotterbolag är att gå ut i eget företagande.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Västerås eller Solna (möjlighet att arbeta hemifrån ca 2 dagar i veckan). 

Våra förväntningar

För att passa in i rollen behöver du ha goda kunskaper inom affärsjuridik, redovisning och skatter. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med fåmansbolag och olika ägarstrukturer. Du behöver ha ett grundläggande affärsmannatänk, förmåga att se konsekvenser och att hitta lösningar som håller på sikt. Du har stor samarbetsförmåga och förmåga att bygga och vinna förtroende. Du har ett strukturerat arbetssätt och är en person som naturligt bidrar till ordning och reda. Att våga och vilja ifrågasätta är en viktig förutsättning och det viktigt att du är drivande och van att ta initiativ. Tjänsten ställer också krav på hög integritet, god kommunikativ förmåga och en professionell framtoning i ditt dagliga arbete.

Vi söker dig som har:

Lär känna ICA – din framtida arbetsgivare

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Lagerdriften inom E-handelslogistiken är en del av ICA:s varuförsörjning och vårt uppdrag är att leverera varor direkt till våra butikers kunder eller för upphämtning i butik kostnadseffektivt och med hög kvalitet. Vi sätter butikens kunder i centrum och driver våra verksamheter med fokus på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Tillsammans ser vi till att alltid försöka leverera på topp och ge butikerna service i världsklass. Genom att se till att rätt kund får rätt varor i rätt tid bidrar vi till att göra vardagen lite enklare för många människor. Och vi gör det varje dag.

Avstånd till arbetsplatsen

Saltängsvägen 38. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Ida Nordin – din rekryterare!

Ida Nordin

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • ICA valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Ida Nordin


ICA

Individuell lön
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-08-19