TNG

Lediga jobb Lund

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Lund

Lediga jobb i Lund
Lund ligger i sydvästra Skåne och är Sveriges tolfte största tätort. Lunds universitet och Lunds stift styrs från lund. Staden ingår ii storstadsregionen Stor-Malmö och också i området Greater Copenhagen. Lund är historiskt ingen industristad då universitetet och kyrkan varit så viktiga att man inte behövt bygga så många industrier.

Den långa traditionen av forskning och entreprenörskap har lett till att många företag, både världsledande internationella jättar och nystartade småföretag, etablerat sig i staden. Här finns även mängder av välutbildad arbetskraft. Över hälften av de som är bosatta i Lund högutbildade, detta kan jämföras med sverigesnittet som ligger på omkring 25 procent.

I samspel mellan universitetet och näringslivet har flera forskning- och utvecklingsföretag genom åren hamnat i Lund. År 1983 började man bygga Ideon på mark som tidigare var åkrar öster om stadens centrum. Ideon var då den första företagsbyn i Skandinavien och det blev genast en succé. Idag lever runt 300 företag i byn. Life science, IT och cleantech är de vanligaste branscherna. Ideon ligger i direkt anslutning till Lunds Ekonomihögskola och Lunds Tekniska Högskola och relationen till universitetet och forskning är mycket nära.

Lund växer fortfarande och nya bostadsområden, kommunikationsleder, företag och industrier tillkommer successivt. Staden har positionerat sig som ett innovativt centrum för nyskapande industri och forskning. Näringslivet är fortfarande genomsyrat av den universitetsstad som Lund är. Utöver de tusentals cyklande studenterna som ständigt är en del av stadsbilden så utgör universitetet tillsammans med universitetssjukhus viktiga arbetsgivare i staden som sysselsätter väldigt många av stadens invånare.

Bland de viktiga företagen i Lund finner man jättar som bland andra Tetra Pak som tillverkar maskiner och material för att ta fram förpackningar för juice, mjölk och andra flytande produkter. Andra storföretag är Gambro som är ett globalt företag inom medicinteknik, AstraZeneca som är en global läkemedelsjätte, Sony Mobile som producerar mobiltelefoner och Alfa Laval som tillverkar ventiler, pumpar och värmeväxlare. Lediga jobb inom teknik och medicin, och fler väntas tillkomma.

Andra stora arbetsgivare är Lunds Energi AB, ST-Ericsson, Bibliotekstjänst och Axis AB. Det finns även ett utbrett handelsliv i staden med gott om butiker och affärer. För dig som söker jobb inom service finns det möjligheter att jobba i den mysiga stadskärnan. Lund förutspås en fortsatt tillväxt och staden fortsätter växa tillsammans med universitetet och näringslivet.