TNG
Automationsingenjör till SSAB

Automationsingenjör till SSAB

Vi söker en tekniskt intresserad ingenjör inom automation som ska driva utvecklingen och underhållet av styrsystemen i Oxelösund

Är du en kreativ person som får saker att hända och drivs av att utveckla automatiserade produktionslösningar? Har du dessutom utbildning inom automationsteknik, systemteknik, mekatronik, datateknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet som till exempel automationskonstruktör? Bra! Då kan du vara den person vi söker till rollen som systemkonstruktör hos världsledande SSAB Special Steels i Oxelösund.

I rollen kommer du att programmera PLC styrsystem såsom SSAB:s egenutvecklade styrsystem ProveiwR och Siemens SIMATIC S7. Som automationsingenjör får du vara med och möjliggöra SSAB:s digitala transformation mot industri 4.0. Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som automationsingenjör driver du utvecklingen och underhållet av automationssystemen på både befintliga och nya anläggningar. Du arbetar främst mot anläggningarna inom metallurgin och valsverket/efterbehandlingen.


I rollen driver du egna uppdrag i projektform såväl som projektmedlem som delprojektledare. Du har ett nära samarbete med produktionsavsnitten och dina vanligaste kontaktytor består av underhållstekniker och drifttekniker samt även kontakter med inköp och externa leverantörer.


Du ingår i en teknikavdelning som bestående av system-, el-, mekanik-, mediakonstruktörer. Du kommer arbeta som expertstöd inom systemteknik för nivå 1 system.


Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle.

Gym på kontoret
Gym på kontoret
Jobba hemma
Jobba hemma
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

I rollen som automationsingenjör kommer du att arbeta med:

Värt att veta

Totalt på SSAB i Oxelösund arbetar ca 2400 personer där produktionen pågår dygnet runt.


Tjänsten är placerad i Oxelösund och vi är öppna för hemarbete inom SSAB´s ram "Office first" efter en introduktionsfas.

Våra förväntningar

Vi söker dig som kan programmering i PLC system och har en teknisk utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, datateknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Kanske arbetar du idag som systemkonstruktör? Har du dessutom erfarenhet av industriella säkerhetsstyrsystem som PILS, PLUTO samt erfarenhet av C, C++ är det ett stort plus!


I rollen förväntas du samarbeta och arbeta tvärfunktionellt varför vi ser att du är kommunikativ och trivs i en kontext som präglas av samarbete. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt och som person är du nyfiken och drivs av att få saker att hända.


Tjänsten kräver kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.

Lär känna SSAB – din framtida arbetsgivare

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har 14000 anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors. www.ssab.com

Video thumbnail

Avstånd till arbetsplatsen

Aspaleden 2. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

SSAB

Söktips från Jenny Nilsson – din rekryterare!

Jenny Nilsson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

Du kommer att få arbeta i en stimulerande miljö med stor variation i arbetet samt goda möjligheter till personlig utveckling

Dessutom är du med och bidra till SSAB:s vision att skapa en fossilfri värdekedja, från gruvan till slutprodukt.

Ta chansen och sök denna möjlighet!

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Jenny Nilsson


SSAB

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-02-20