TNG
Fordonsingenjör till Arlanda express, Stockholm

Fordonsingenjör till Arlanda express, Stockholm

Arlanda express söker en Fordonsingenjör med ansvar för förvaltning och utveckling av fordonsflottan, Stockholm

Är du en person som tycker om att prova på nya saker, utveckla arbetssätt i praktiken och lösa problem självständigt genom att arbeta nära den fysiska produkten? Då är det dig vi söker!
Arlanda express söker en Fordonsingenjör som säkerställer att våra resenärer reser snabbt och tryggt från och till Arlanda. I rollen medverkar du även till företagets utveckling och ett hållbart samhälle.
Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Arlanda express präglas av öppenhet, tolerans och förtroende för medarbetarna och alla beslut som fattas genomsyras av värdeorden: pålitlig, nytänkande, omtänksam, modig och inspirerande. Du erbjuds en roll med mycket eget ansvar och variation där det finns goda möjligheter till både professionell och personlig utveckling.
Du kommer till ett modernt företag där man alltid värnar om kvalitet, människor och miljö, med ambitionen att varje dag ge kunderna högklassig service, resekomfort och omtanke.

Som Fordonsingenjör hos Arlanda express har du en viktig roll i verksamheten och du kommer att ansvara för underhåll av vår befintliga flotta och utveckling och förnyelse av tågen. Verksamheten drivs på marknadsmässig grund och har stort fokus på miljö och mångfald. Med din tidigare erfarenhet av drift och underhållsarbete kommer du även få en viktig roll i det kommande projektet att anskaffa helt nya tåg som ska bidra till att bibehålla och förstärka den positiva kundupplevelsen.

Friskvård
Friskvård
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Mobil
Mobil

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för att den rullande fordonsflottan vid varje tidpunkt är säker och korrekt underhållen genom följande huvudsakliga arbetsuppgifter:

Värt att veta

Som Fordonsingenjör kommer du att arbeta både på huvudkontoret i centrala Stockholm samt ute i verksamheten på vår depå i Blackvrete. Du rapporterar till Fordonschefen och samarbetar både internt med kollegorna inom Arlanda express som externt med våra samarbetspartners.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande, samt några års arbetslivserfarenhet från relevant verksamhetsområde. Har du fordonsteknisk kompetens är det meriterande.
Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och kännedom om drift och underhåll av tekniska system. Du har ett starkt säkerhetstänk, är analytisk och kan snabbt analysera och hantera komplexa frågor. Då rollen innebär många kontaktytor tror vi även att du har erfarenhet av att bygga och behålla hållbara relationer, både internt och externt.

Som person är du nyfiken, vetgirig och har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och förstår vikten av att mottagaranpassa kommunikationen. Du arbetar med en strukturerad höjd samtidigt som du har ett flexibelt och proaktivt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter. Det gör att du har en god förmåga att snabbt växla mellan strategiskt tänk och operativt utförande. Du har mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

 

Lär känna A-Train – din framtida arbetsgivare

Arlanda Express ägs och drivs av A-Train AB och kör snabbtåg mellan Stockholm och Arlanda på 18 minuter. Bolaget grundades 1999 och har idag ca 200 medarbetare. När Arlandabanan stod klar hösten 1999 överlämnades anläggningen till staten. I gengäld leasar nu A-Train AB tillbaka Arlandabanan med en exklusiv koncession, dvs. rätten att köra tågtrafiken fram till år 2050, och verksamheten drivs helt och hållet på marknadsmässig grund.

Avstånd till arbetsplatsen

Klarabergsviadukten 70. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Dana Jennerström – din rekryterare!

Dana Jennerström

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • A-Train valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Dana Jennerström


A-Train

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-06-15