TNG
DNB-student-internship-summer-sommar-2019-lediga-jobb-tng

Student – sök DNB Internship 2019!

DNB Internship 2019

DNB-student-internship-summer-sommar-2019-lediga-jobb-tng

Med DNB Internship får du som studerar en fantastisk möjlighet till inblick i en av Nordens största banker, samtidigt som du skaffar värdefulla kunskaper inom bank- och finansbranschen. Likt ett kortare traineeprogram bjuder vi dig under 8 veckor i sommar på riktiga business case – där du får driva egna projekt och försmak på finansbranschen. 

Är du student med minst ett år kvar till examen? Välkommen till DNB Internship i Stockholm!

DNB Internship – för studenter som vill framåt

Ett internship på DNB är så mycket mer än en praktikperiod eller sommarjobb. Som student får du här en unik till inblick i en av Nordens största banker och en möjlighet att skaffa dig värdefull erfarenheter inom bank- och finansbranschen.

Vårt internship är lite grann som ett kortare traineeprogram. Rent praktiskt innebär det att vi erbjuder dig ett sommarjobb utöver det vanliga på några av våra mest intressanta avdelningar. Du kommer att få arbeta med några av de absolut främsta i branschen och lära dig mer inom Corporate Banking. Och dessutom få lära känna DNB som en potentiell framtida arbetsgivare.

Under åtta veckor i sommar tar du dig an projekt, få utrymme till att lyssna men minst lika mycket komma med egna idéer och bidra med nya perspektiv. En möjlighet som tidigare studenter uppskattat och använt som en språngbräda i sin finansiella karriär. För flera av våra positioner finns möjlighet att även efter sommaren fortsätta arbeta extra hos oss en eller ett par dagar i veckan.

För dig som satsar på en framtid inom finans- och banksektorn – eller ännu inte vet så mycket och vill lära mera – är det här det perfekta sommarjobbet!

Du får utrymme att vara nyfiken, söka nya erfarenheter och undersöka andra vägar för att förbättra vardagen för såväl kollegor som kunder.

 

Vi uppmuntrar dig att vara modig, ta initiativ och fatta beslut. Men också ta ansvar för varje handling, möta utmaningar och lära av misstag.

 

Här får du ta ansvar – för hållbarhet, kunders förväntningar och ditt eget bidrag i verksamheten. Utrymme att ta fram det bästa i andra och dig själv.

Det här är DNB

DNB är Norges största bank och en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. I Sverige är vi främst en företagsbank som erbjuder anpassade finansieringslösningar till medelstora och stora företag. Vårt utbud omfattar allt från traditionell finansiering till avancerade strukturer och förvärvsfinansieringar.

DNB Sverige växer fortsatt kraftigt, inte minst inom Markets och Investment Banking, och behovet av att rekrytera nyutexaminerade studenter är större än någonsin. Därför ökar nu DNB sitt fokus på studenter och högskolor runt om i landet. Utöver vårt internship erbjuder vi deltidstjänster och extrajobb som går att kombinera med studier. Du kan skriva examensarbete i samarbete med oss, liksom efter studierna söka till vårt globala traineeprogram eller en av våra heltidstjänster.

Oavsett väg in så kommer du märka att trots att vi är en till synes mindre specialistbank i Sverige, är vi stora internationellt med fantastiska karriärmöjligheter. Hos oss har du möjlighet till att utvecklas både i vår nationella men även internationella organisation. Vi vet att du som anställd trivs bäst när vi tar tillvara på din unika potential och karriärmöjligheterna är därför både individuella och varierande. Här trivs du som sätter kunden i fokus och identifierar dig med våra värderingar; Modig, Ansvarsfull och Nyfiken.

Läs mer om en karriär på DNB på hemsidan.

Astrid berättar om sitt Internship!

Astrid Lindesvärd, tidigare deltagare på DNB internship, berättar om sin resa i banken. Sök alla lediga jobb för internship 2019 via TNG!Som student valde Astrid Lindesvärd att söka till ett Internship på DNB – ett beslut som ledde till såväl skidskytte som en internationell karriär. Idag arbetar hon med finansiell hållbarhet på DNB Markets Sustainable Finance. Läs mer om hennes resa i banken!

– Vad är din roll på DNB?

Just nu så har jag en mycket spännande roll på DNB Markets Sustainable Finance. Jag får träffa investerare, emittenter och hålla koll på allt som sker på den gröna obligationsmarknaden. Det ger mig möjlighet att ha fokus på hållbarhetsfrågor och följa marknadstrender och nya regleringar inom sustainable finance.

– Vilka utmaningar möter du?

På DNB får man ta eget ansvar tidigt och chansen att prova på nya uppgifter och roller vilket är väldigt lärorikt men ibland också skrämmande. Jag fick tidigt träffa bankens kunder och ta ansvar i transaktionsprocesser vilket är utmanande till en början men också det bästa sättet att bygga erfarenhet. Finansmarknaden utvecklas och förändras hela tiden och det gäller att hålla sig uppdaterad för att bidra med relevant rådgivning till våra kunder.

– Vad finns det för utvecklingsmöjligheter och karriärvägar?

DNB har gett mig många utvecklingsmöjligheter på kort tid. Resan startade med ett summer internship inom LCI (Large Corporates and International) i Oslo 2014. Sedan dess har jag jobbat i Oslo, Warszawa, New York och Stockholm.

Ett Internship hos DNB ger en bra känsla för kulturen, medarbetarna, miljön och vilka möjligheter till karriärvägar som ges. Jag började som kreditanalytiker för bankens storbankskunder inom Healthcare och TMT (Technology, Media & Telecom) innan jag hamnade på min nuvarande placering.

Jag har fått uppleva mycket, såsom i New York när vi tog fram ett nytt koncept för att hjälpa mindre nordiska Healthcarebolag att träffa amerikanska investerare i samarbete med Nasdaq och Business Sweden. Det ledde till att jag faktiskt fick vara med och ringa i klockan för att stänga börsen i New York. Minnesvärt!

– Varför tycker du att man ska söka jobb hos DNB?

Det som jag framförallt tycker DNB har, förutom en positiv kultur, är erfarna och inspirerande kollegor. Det motiverar mig och jag insåg tidigt att på DNB kan man få vara med och påverka och ta ansvar. DNB är en arbetsplats som lyfter talanger och stödjer mig i min fortsatta karriär om jag själv vill och tar egna initiativ.

DNB är inte som alla de andra nordiska bankerna, inte hade jag trott att jag skulle tävla i skidskytte förrän jag började på DNB!

Så blir du anställd till vårt internship 2019!

 1. Skicka in din ansökan senast 20 november 2018
  Du söker till den eller de avdelningar hos DNB som matchar dina intressen och profil. Alla lediga positioner finns att söka bland TNG:s lediga jobb enkelt och snabbt i din mobil eller på datorn. Eftersom vi hanterar din ansökan fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Enkelt och smidigt!
  OBS! Ansökningsperioden för internship 2019 har nu avslutats. Men håll utkik till hösten för internship sommaren 2020.
 2. Din profil anonymiseras
  Så snart du skickat in din ansökan blindas ditt namn och andra kontaktuppgifter för rekryteraren – allt för att ge samtliga sökande likadana förutsättningar. Du får samtidigt en bekräftelse via e-post att vi tagit emot din ansökan samt en inbjudan att göra TNGs fördomsfria tester.
  Lästips! Därför tar TNG bort ditt namn i första urvalet.
 3. Gör fördomsfria tester
  Nu är det dags för dig att göra arbetspsykologiska tester som du har fått en inbjudan till via e-post. Testerna mäter bland annat logisk förmåga och personlighet. Du behöver avsätta ca 45 minuter totalt för alla tester, men det går bra att göra ett i taget när det passar dig. Du kan direkt efter varje test välja att få feedback på resultatet. Slutför testerna så snart du kan, men senast 14 dagar efter att du skickat in in ansökan. Observera att din ansökan till vårt internship inte är komplett utan dina testsvar.
  Tips! Säkerställ att du inom några minuter efter ansökan har fått två mail från TNG och kika vid behov i din skräppost.
 4. Första urval – CV och tester
  TNG gör fördomsfria urval bland alla testade kandidater baserat på testresultat och CV. Då stämmer vi av att du uppfyller de grundläggande kvalifikationer vi beskriver i annonsen, samt praktiska förutsättningar, som krävs för att delta i summer internship. Urvalet sker strukturerat och fördomsfritt där alla sökande bedöms utifrån samma kriterier. Faktorer såsom namn, ålder, kön och lärosäte är oväsentliga – det viktigaste är din kompetens och potential, något vi bland annat kan se via testresultaten.
 5. Intervju med TNG
  Alla sökande som är vidare efter första urvalet bjuds in till en kompetensbaserad telefonintervju med TNG. Här får du chans att lyfta fram dina ambitioner, drivkrafter och intressen för att att spendera sommaren hos DNB. Vi berättar så klart även mer om vad DNB erbjuder och besvarar dina frågor om jobbet.
 6. TNG lämnar över till DNB
  Efter telefonintervjuerna gör TNG ett andra urval baserat på de sökande som bäst uppfyller DNB:s behov inför sommaren 2019 och lämnar över den fortsatta rekryteringen och urval till DNB. TNG tackar för all kontakt du haft med oss!
 7. Event hos DNB
  Nu är det dags för en kväll på DNB:s kontor! Här du får träffa andra sökande, chefer för olika avdelningar på DNB och tidigare internship-deltagare. Det ger dig en djupare inblick i jobbets innehåll och företagets värderingar. Du bjuds på rundvandring i lokalerna och lär känna nya människor.
 8. Intervju med din blivande chef
  Efter eventet får du träffa din framtida chef på DNB. Under intervjun får du utrymme att ställa specifika frågor om teamet, avdelningen och framtida arbetsuppgifter.
 9. Bakgrundskontroll
  Nu är det inte mycket kvar! I sista steget kontrollerar DNB formalia såsom personuppgifter och juridisk bakgrund.
 10. Anställningserbjudande!
  Vårt mål är att erbjuda jobbet innan jul, så att du kan njuta av en helg med vetskapen om att sommarjobbet är fixat. I juni 2019 börjar din resa hos DNB. Välkommen!

employer-branding-DNB-bank-tng-lediga-jobb