TNG
Industriell Ingenjör till FedEx i Stockholm

Industriell Ingenjör till FedEx i Stockholm

Vi söker just nu efter en analytisk Industriell Ingenjör till FedEx i Stockholm, ett av världens största logistikföretag!

Är du en ingenjör med analytisk förmåga som vill arbeta inom logistisk på ett stort globalt företag? Har du tidigare erfarenhet av dataanalys, planering och optimering samt är nyfiken på nya möjligheter i en växande bransch? Som ingenjör inom logistik på FedEx får du arbeta i ett dynamiskt team med stor inverkan på vardagen såväl som den framtida driften av vårt företag. Du kommer att agera internkonsult med fokus på förbättringsmöjligheter, analys av processer, motivering av affärs case samt implementering av nya lösningar och produkter. Allt detta kommer att ske i en internationell arbetsmiljö med globala perspektiv och lokalt fokus och ansvar. Skicka in din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

FedEx är en pålitlig arbetsgivare och erbjuder kunder och företag världen över ett brett sortiment av transport, e-handel och företagstjänster. Hos FedEx får du möjlighet att arbeta i en inflytelserik roll i ett dynamiskt team där nästan varje dag ser annorlunda ut. Som en del av avdelningen Planning & Engineering hos FedEx kommer du att hantera diverse arbetsuppgifter inom problemlösning, kontinuerliga förbättringsprocesser, optimering av arbetsflöden samt operativ platsplanering och design. Här kommer du att ingå i ett stabilt, internationellt och snabbväxande företag.

Planning & Engineering teamet för Norden och Irland har idag åtta medlemmar baserade i Köpenhamn och Stockholm och planerar nu att utöka teamet i Stockholm. Du kommer att vara en del av ett positivt och starkt team som kontinuerligt samarbetar både nationellt och globalt för att uppnå bästa resultat. Ditt primära arbetsspråk kommer att vara engelska.

I din roll inom logistik hos FedEx får du också möjlighet att delta i arbetet med den största implementeringen inom logistikbranschen någonsin – fusionen mellan FedEx och TNT.

Bonus
Bonus
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

I rollen på FedEx kommer du att hantera komplexa såväl som strategiska problem samt mindre förbättringar inom verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta:

Värt att veta

Plan & Engineering-teamet för Norden har åtta medlemmar placerade i Köpenhamn och Stockholm.  Gruppen har nära samarbete med kollegorna över hela Europa. Du kommer att ingå i ett positivt och starkt team som kontinuerligt samarbetar både nationellt och globalt för att nå bästa resultat. Ditt primära arbetsspråk är engelska.

Tjänsten inkluderar mestadels arbete på kontoret i Stockholm, men delvis arbete på FedEx andra kontor i Sverige och Norden. Det kommer även ingå en del utbildning och samarbetsprojekt med regionala team på andra Europeiska kontor.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen har du en ingenjörsutbildning med inriktning på logistik, statistik, ekonomi eller likvärdigt. Du har tidigare arbetat i en analytisk roll och besitter goda kunskaper i Excel, SQL och databaser. I denna roll kommer du att arbeta med en mängd olika datakällor och affärssystem. Vi ser gärna att du har en bakgrund som planerare, analytiker eller som statistiker inom logistik, ekonomi eller teknik och har erfarenhet av dataanalys och processoptimering. Koncernspråket är engelska och därför är det ett krav att du besitter goda kunskaper inom både tal och skrift. Kunskaper i svenska är meriterande men inte ett krav.

Som person är du självständig, noggrann och flexibel. Då tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor är du även kommunikativ och har en god förmåga att skapa och upprätthålla långvariga arbetsrelationer. Du gillar att arbeta med flera olika projekt och motiveras av att hitta den bästa och mest effektiva lösningen för ett problem.

Lär känna TNG Tech – din framtida arbetsgivare

FedEx Express is one of the world´s largest express transportation companies and has consistently been selected as one of the top 10 World’s Most Admired Companies by "Fortune" magazine. Every day FedEx delivers for its customers with transportation and business solutions, serving more than 220 countries and territories around the globe. We can serve this global network due to our outstanding team of FedEx team members, who are tasked with making every FedEx experience outstanding.

Avstånd till arbetsplatsen

Saturnusvägen 3, Upplands Väsby. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Dana Jennerström – din rekryterare!

Dana Jennerström

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

För att lyckas i rollen har du en ingenjörsutbildning med inriktning på logistik, statistik, ekonomi eller likvärdigt. Du har tidigare arbetat i en analytisk roll och besitter goda kunskaper i Excel, SQL och databaser. I din roll kommer du att arbeta i flera av FedEx affärssystem, som SAP och Oracle, mfl. och därför ser vi gärna att du besitter en god systemvana. Vi ser gärna att du har en bakgrund som analytiker eller som statistiker inom logistik, ekonomi eller teknik och har erfarenhet av proces

Dana Jennerström


TNG Tech

Lön enligt kollektivavtal
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-05-24