TNG
Laboratorietekniker till Scandinavian Biogas

Laboratorietekniker till Scandinavian Biogas

Scandinavian Biogas söker en laboratorietekniker med intresse för data och teknik till verksamheten i Linköping

Har du erfarenhet från laboratoriearbete och ett stort intresse för hållbarhet, tekniska lösningar & processindustri? Söker du en roll med varierande arbetsuppgifter kopplade till laborativt arbete med fokus på laboratorieutrustning, laboratorieinstrument samt service och underhåll? Scandinavian Biogas söker en problemlösare, som ska ansvara för underhåll av teknisk utrustning samt felsökning- och utveckling av program avsedda för insamling av data, till sitt analytiska laboratorium.

Scandinavian Biogas är en av Nordens största privata producenter av biogas. De bidrar till en bättre och mer hållbar miljö och arbetar för att bidra till en renare värld. Verksamheten står inför en spännande utvecklingsfas med många långsiktiga investeringsprojekt som gör att de ser positivt på framtiden.

Ditt anställningserbjudande

I rollen som laboratorietekniker ingår du i ett positivt, kompetent och engagerat R&D team, som idag består av fem personer med geografisk placering i Linköping.

R&D teamet stödjer befintliga anläggningar i arbetet mot att skapa en effektivare produktion av biogas och biogödsel samt arbetar med utvärdering av nya substrat/substratblandningar för framtida applikationer. Du erbjuds möjligheten att arbeta med modern teknik och innovation i en positiv och entreprenöriell anda. Du kommer bland annat att få ansvar för underhåll och service av tekniska utrustningen och jobba med praktisk problemlösning.

Friskvård
Friskvård
Ny Teknik
Ny Teknik
Tjänste&shypension
Tjänste­pension
Centralt kontor
Centralt kontor

Dina arbetsuppgifter

Som Laboratorietekniker på Scandinavian Biogas har du ansvar för att upprätthålla funktionaliteten av vår laboratorieutrustning och tillsammans med övrig personal arbetar experimentellt med olika frågeställningar kopplat till biogasproduktion.

Värt att veta

I denna roll kommer du bland annat utföra rutinmässiga laboratorieuppgifter, agera vid provmottagning, provsortering samt provbearbetning. Du kommer arbeta med olika typer av organiskt avfall och biomassa vilket gör att vaccinationer krävs av hälsa- och säkerhetsskäl.

Då du arbetar med support kan resor till våra anläggningar förekomma, men du kommer främst att stödja laboratorietekniker och processingenjörer på anläggningarna vid provtagning och processkontroll. Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse och en vilja att lära dig nya system samt att du har förmågan att strukturerat felsöka system.
Önskad tillträdesperiod är september 2022.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen behöver du ha viss erfarenhet av laborativt arbete men framför allt söker vi dig som kan komplettera vår kompetens med kunskaper inom programmering / online datainsamling. Du har naturvetenskaplig-teknisk utbildning inom kemi, teknik eller biokemi/bioteknik. Erfarenhet från processindustri är meriterande.

Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och en förmåga att strukturerat felsöka system. Grundläggande kunskaper inom programmering är ett krav. Kunskaper inom NodeJs, Python eller motsvarande är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och prestigelös. Du trivs med att arbeta i team och har samtidigt ambitionen och förmågan att ta ansvar och driva ditt arbete framåt. Det är även viktigt att du har en positiv inställning till den blandningen av rutinarbete och praktisk problemlösning, som en liten arbetsplats innebär. Du är en problemlösare med goda kunskaper om funktioner och principer inom digital elektronik samt IT.

Lär känna Scandinavian Biogas – din framtida arbetsgivare

Scandinavian Biogas hjälper kunder och samarbetspartners med det som vi är bäst på, att utforma och driva biogasanläggningar med hög resurs- och energieffektivitet. Dessutom arbetar vi kontinuerligt med att öka effektiviteten i alla våra anläggningar. Vår kärnkompetens är att utveckla koncept för resurseffektiva, högbelastade, stabila processer där organiskt avfall och restprodukter används som substrat. Vi äger eller samäger de biogasanläggningar vi utformar och driver och tillför värde genom vår kvalificerade kompetens inom biogasområdet. Vi är en nordisk organisation där Scandinavian Biogas Fuels International AB är moderbolaget, med dotterbolag i Sverige, Norge och Sydkorea.
För mer information se: www.scandinavianbiogas.com

Avstånd till arbetsplatsen

Mäster Mattias väg. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Dana Jennerström – din rekryterare!

Dana Jennerström

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Scandinavian Biogas valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.
Dana Jennerström


Scandinavian Biogas

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-06-01