TNG

Lediga jobb Digitala affären

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Digitala affären

Idag är digitaliseringen av vår arbetsmarknad ett faktum. Det gör att efterfrågan på personal som jobbar med digitala jobb blir allt högre. Något vi på TNG IT Digital specialiserar oss på.

En digitalisering av arbetsmarknaden kan betyda att äldre företag ser över eller förändrar sin affärsidé eller marknadsföringsstrategi baserat på de digitala möjligheter som vi helt plötsligt har tillgängliga. En bättre beskrivning kan dock vara den nya sortens företag som poppar upp här och var tack vare vår nya digitala värld, vars affärsidé är digital från födseln och som agerar på helt nya sätt till skillnad från sina äldre konkurrenter.

Exempel på sådana företag kan vara Netflix som genom sin digitala affärsidé har strömlinjeformat sitt erbjudande och tagit bort många mellanhänder mellan sin produkt och sin slutkund. Ett annat exempel kan vara Instagram som i sin enkelhet egentligen är ett sätt att ta, framkalla och skicka bilder till alla dina vänner, men utan en enda fotograf eller brevbärare involverad.

Om du är slutkunden är detta en mycket positiv utveckling. En digital produkt kan generera färre utgifter för företaget och ha färre mellanhänder, vilket betyder att den snabbare kan nå dig som slutkund och till ett lägre pris.

Men det ökande IT-användandet och automatiseringen av många tjänster betyder att vi idag har fler högavlönade yrken samt en andel av lågavlönade, medan många yrken med medelhög lön är på väg att försvinna enligt en studie från expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO).

Är du på väg att söka lediga jobb eller välja utbildning kan det vara viktigt att ta med samhällets nuvarande behov i ditt beslut då en digitalisering av ett företag effektiviserar den traditionella produktionen vilket också filtrerar bort tidigare jobbtillfällen och mellanhänder.

Men en digitalisering av arbetsmarknaden leder till ett större behov av personer med en digital kompetens. Yrken som ux-designer, interaktionsdesigner, webbanalytiker, webbdesigner, seo-specialist och webbmaster kommer därför att bli mer och mer efterfrågade desto längre vi kommer i digitaliseringen av vår värld. Dessutom ökar också efterfrågan på utvecklare och programmerare.

Söker du ett jobb inom den digitala världen? Skicka oss din spontanansökan eller sök ett jobb hos oss utan personligt brev och helt fördomsfritt. Vem vet – vi kanske syns inom kort!