TNG

Lediga jobb Utveckling

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Utveckling

Jobb som utvecklare och programmerare

Om du arbetar som systemutvecklare blir ingen dag den andra lik. Oavsett om du arbetar med systemutveckling, apputveckling, hårdvarudesign eller support är det viktigt att du är duktig på logiskt tänkande och gillar att hitta nya kreativa lösningar.

Och programmerare är populära. På TNG IT Digital hjälper vi intressanta företag varje dag att rekrytera utvecklare för att expandera deras verksamhet.

Vad är en systemutvecklare?
En systemutvecklare tar fram och utvecklar nya eller förbättrade versioner av data/IT system.  Som utvecklare kan du jobba med allt från industriproduktion och ekonomisystem till webbutveckling.

Som utvecklare kan du söka dig till företag som sysslar med digital utveckling inom både hårdvara och mjukvara inom IT-området. Men det finns även lediga jobb inom företag där IT-systemet är en essentiell del av företagets produkt eller tjänst. Exempel kan vara banker, e-handelsföretag eller industriföretag. Du kan också ha en framgångsrik karriär inom den kommunala sektorn.

Programmering är oftast mittpunkten av allt du gör som utvecklare. Men det är också viktigt att du kan visa tecken på kreativitet och bra personkemi med andra, då programmerare ofta arbetar i team med andra ledda av en projektledare. Mycket av arbetet kan också vara problemlösning. Därför skadar det inte heller om du är envis och kan tänka utanför boxen när det kommer till nya lösningar.

Vanliga yrken inom branschen kan vara javautvecklare, apputvecklare, Frontend utvecklare, backend utvecklare, utvecklare, Interaktionsdesigner, Java-utvecklare, mjukvarutvecklare, fullstack utvecklare och PHP utvecklare.

Utbildning inom programmering
För att jobba som systemutvecklare eller liknande yrken krävs det oftast en högskoleutbildning med en stark datainriktning. Exempel på utbildningar kan vara en systemvetenskaplig utbildning eller en civilingenjörsutbildning med datainriktning. Idag finns det många utbildningar att välja mellan. Det finns även utbildningar med datainriktning inom yrkeshögskolan.

Det finns också accelerated learning program inom området för att möta den rådande kompetensbristen. Ett av dessa är Java4women som vi på TNG IT Digital startat. Här handlar det om att snabbutbilda javautvecklare.

Vilken väg du tar beror på om du väljer att fokusera på ren teknik, maskineri, programvara eller användarvänligheten mellan mjukvaran och slutkunden.

Är du intresserad av att arbeta inom utveckling och it?  Skicka oss din spontanansökan eller titta om det finns några lediga jobb inom just utveckling och IT. Har vi ett matchande jobb så hör vi av oss.